Carrièreswitch: Een taalbarrière en carrièrepauze overwinnen

29 mei 2024

Als de Nederlandse taal weinig geheimen voor je heeft en je werk hebt, is het hele proces van omscholing naar IT al overweldigend. Stel je nu voor dat je een gat van 12 jaar in je CV hebt en weinig logica kan ontdekken in dat ingewikkelde Nederlands. Shilpa komt uit India, heeft een taalbarrière en was twaalf jaar thuisblijfmoeder. Nu floreert ze als cloud engineer voor Coöperatieve Rabobank. Hoe zij haar omscholing heeft aangepakt en wat een cloud engineer bij de Rabobank doet, lees je in dit interview.

Van India naar Nederland

In India studeerde Shilpa engineering, behaalde ze haar MBA en werkte ze onder andere voor Oracle. In 2009 emigreerde ze naar Nederland, vanwege het werk van haar man. Ze nam een lange pauze van 12 jaar van werk, omdat ze ervoor koos om voor hun kinderen te zorgen. Toen ze weer aan het werk wilde, was het moeilijk om een baan te vinden, vanwege de taalbarrière en haar lange pauze van werk. 

“Ik spreek niet heel vloeiend Nederlands, dus het was moeilijk voor me om een baan te vinden. Al lang wilde ik werken, maar kreeg geen goede kansen. Ik wilde weer in de IT werken, maar er was zo veel veranderd in 12 jaar en ik had geen netwerk. Iedere keer dat ik solliciteerde, kreeg ik niet eens een reactie. Dit ging enkele jaren zo door en toen dacht ik: oké, misschien kan ik niet werken in Nederland. Ik was zelfs bereid om bij Picnic te beginnen. Maar mijn man zei: ‘Na een paar dagen zul je je vervelen.'”

Stichting Techgrounds

Scrollend op haar telefoon zag Shilpa een Facebook-advertentie van de IT-oriëntatiedag. Aanvankelijk was ze sceptisch over het programma, vanwege de belofte om mensen te helpen een carrière in IT te starten zonder benodigde diploma’s. Dat klonk te goed om waar te kunnen zijn en ze was bezorgd dat het een scam zou zijn. Ondanks haar reserves, besloot ze toch naar een IT-oriëntatiedag te gaan. Ze ging samen met haar man, die buiten wachtte voor het geval het niet legitiem was. Na de presentaties en gesprekken tijdens die avond, raakte ze overtuigd van de authenticiteit en de waarde van het programma. “Techgrounds bood mij de kans om terug te keren naar de IT-sector door me op te leiden en te certificeren als cloud engineer.” Techgrounds matchte Shilpa met de Rabobank en het sollicitatiegesprek was een groot succes.

“De overgang naar de IT-sector via Techgrounds was een keerpunt voor mij. Ondanks mijn achtergrond en pauze in mijn carrière, bood Techgrounds mij de opleiding, certificeringen en vooral de employability skills en het netwerk die nodig waren om me als cloud engineer te kwalificeren. Dat gaf me de kans om mijn carrière nieuw leven in te blazen.”

Coöperatieve Rabobank

Haar omscholing veranderde Shilpa’s kijk op haar mogelijkheden in de Nederlandse IT-sector. “Bij de Rabobank voelde ik mij direct welkom en werd ik onderdeel van het team.”

Ondanks de uitdagingen van een lange onderbreking in haar professionele carrière en de overstap naar een nieuwe sector, vond Shilpa al snel haar plek en haar routine. Ze is blij met de nadruk die gelegd werd op leren en aanpassen in haar eigen tempo en de openheid voor dialoog en ondersteuning, zowel professioneel als persoonlijk.

“Mijn manager was ongelooflijk ondersteunend. Hij benadrukte altijd: ‘Als je stress ervaart, op het werk of in je leven, praat met mij. Ik ben er om te helpen.’ Zijn steun was verbazingwekkend en maakte hem een van de beste managers die ik ooit heb gehad.” De Rabobank zorgde voor een soft landing in Shilpa’s nieuwe leven als cloud engineer. 

De Cloud

Cloud is een bedachte term die misschien niet heel passend is. Het heeft niets met een wolk te maken. Het zijn gewoon datacenters. Simpel gezegd een gebouw met enorm veel fysieke hard drives waarin informatie kan worden opgeslagen. Vroeger hadden grote bedrijven hun eigen datacenters met hun eigen servers voor applicaties. Met cloud hosting in grote datacenters door bedrijven zoals AWS en Microsoft, kunnen organisaties deze ultiem beveiligde datacenters gebruiken en betalen ze alleen wat ze gebruiken. Er hoeven dus geen grote machines gekocht en onderhouden worden, die ze (tijdelijk) niet gebruiken, waardoor kosten bespaard worden. 

Een ander voordeel van deze externe datacenters, is de snelheid van uitbreiding. Vroeger moest een bedrijf dat meer informatie op wilde slaan, eerst meer hardware aanschaffen en gebruiksgereed maken. Dat kan, afhankelijk van de hoeveelheid gewenste opslagruimte, maanden duren. Nu is het een kwestie van wat muisklikken en je hebt zoveel extra ruimte als je nodig hebt. Plus alles wordt gedupliceerd, dus bij een natuurramp, brand of sabotage op één locatie, is een organisatie niet meteen alle data kwijt. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het constant updaten van die machines naar de nieuwste updates om ze veilig genoeg te houden.

Cloud Engineer

“Dus wat we doen als cloud engineer, we creëren een platform waar applicatie teams kunnen komen en AWS gebruiken en hun applicaties kunnen inzetten en draaien. Wij onderhouden dat platform en omdat het een bank is, moet het zeer veilig zijn. Dus we kunnen niet gewoon de services gebruiken die AWS standaard biedt zoals ze zijn. Wij voegen een ondoordringbare beveiligingslaag toe boven op het platform dat AWS biedt. We hebben veel checks daar zodat wanneer de ontwikkelaars die services gebruiken, ze niet per ongeluk iets kunnen openen wat gevaarlijk is voor de bank.”

“Een bank heeft veel applicaties die uiteenlopen van klant applicaties zoals een bankapp tot interne applicaties voor verschillende afdelingen. Deze applicaties slaan transactionele data op, persoonlijke gegevens van klanten, en interne data voor de bank.”

Een gemiddelde week in het leven van een cloud engineer

“Wij werken in een agile omgeving. Dus we volgen scrum en hebben al die scrum rituelen, zoals een planning, stand-ups en reviews.” 

Weet je niet wat scrum en agile zijn en wil je dat weten? Lees de blog aan het einde van deze blog!

“Onze sprints duren twee weken. Aan het begin van de sprint hebben we een planningssessie. Op die planningssessie besluiten we hoeveel werk we willen afmaken in deze sprint, zodat we een sprintdoel hebben.”

“Mijn team bestaat uit zes cloud engineers. We hebben een product owner, een scrum master en een security officer. Dat is over het algemeen hoe de meeste teams bij de Rabobank werken. De security officer stelt veranderingen voor die hij wil doorvoeren. Vervolgens beslist de product owner over de prioriteit ervan. De cloud engineers zijn dan verantwoordelijk voor de daadwerkelijke implementatie.”

Op dinsdagen en donderdagen hebben we vergaderingen met het applicatieteam. Tijdens die vergadering helpen we hen met eventuele problemen die ze de afgelopen week zijn tegengekomen of iets dat ze van ons willen vragen. Dus die vergaderingen zijn gepland op dinsdagen en donderdagen en dan elke andere maandag is een nieuwe sprint. Dus daar zijn de scrum rituelen zoals de retrospectieve en de planning die gebeurt, en de rest van de tijd hebben we.”

Een gemiddelde dag voor Shilpa

“Elke ochtend hebben we een stand-up, waar we bespreken wat we gisteren hebben gedaan, wat we vandaag gaan doen en of we hulp nodig hebben, zodat we ons sprintdoel kunnen bereiken.” 

“Als cloud engineer ben ik betrokken bij het beveiligen van ons cloudplatform door extra beveiligingslagen toe te voegen boven op de standaardbeveiliging die door AWS wordt geboden. We hebben veel checks ingebouwd om te zorgen dat ontwikkelaars geen instellingen kunnen wijzigen die het bedrijf in gevaar kunnen brengen.”

“We werken in een scrum team waarbij we dagelijks onze voortgang bespreken tijdens de stand-up meetings. In ons  team steunen we elkaar om op hetzelfde niveau te functioneren, ondanks onze verschillende ervaringsniveaus.

Diversiteit en innovatie 

“Diversiteit in IT-teams brengt verschillende perspectieven en ideeën mee, wat altijd leidt tot innovatievere oplossingen en producten. Het helpt ook om diensten te creëren die een breder publiek aanspreken en beter voldoen aan de behoeften van een diverse klantenbasis.”

“We willen niet dat alles van hetzelfde soort denken komt. Als je diversiteit in je team hebt, zijn de ideeën ook divers. Soms komen mensen uit verschillende achtergronden met verschillende ideeën en dat is altijd goed om te hebben. Het diversifieert niet alleen je team maar ook de soorten oplossingen en producten die je aan het eind hebt.”

“Ik denk dat mensen die switchen van carrière of misschien kiezen voor IT als een nieuwe richting, bereid zijn om harder te werken dan de gemiddelde persoon die misschien uit een veilige IT-baan komt. Ze brengen een ander soort werkethiek en perspectief dat echt waardevol kan zijn voor een organisatie. En ze zijn vaak meer gemotiveerd, omdat er ook sprake is van een zekere dankbaarheid en drang zich te bewijzen.”

“Grote bedrijven hebben echt de capaciteit om mensen op te leiden. Ze zijn niet afhankelijk van één persoon. Daarom zouden ze kansen moeten geven aan mensen die misschien niet de exacte ervaring hebben, maar wel de drive en de wil om te leren. Dit soort diversiteit in ervaring en achtergrond kan echt ten goede komen aan IT-teams en leiden tot meer innovatieve oplossingen.”

Toekomst en AI

“Cloud engineering groeit nog steeds binnen de financiële sector. AI zal waarschijnlijk een grote rol spelen in de toekomst, maar het blijft allemaal deel uitmaken van cloud computing. Grote cloud providers bieden nu al AI-services aan die bedrijven kunnen gebruiken.”

“AI wordt steeds meer geïntegreerd in cloud engineering, met cloud providers die AI-services bieden zoals machine learning modellen en data-analyse tools. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om hun diensten te verbeteren en nieuwe innovaties te introduceren.”

“Een groot aantal diensten van cloud providers, zoals Azure van Microsoft – die GitHub heeft overgenomen, maken nu deel uit van het totale aanbod aan cloudservices. Grote cloud providers zoals Microsoft en Amazon bieden veel AI-diensten aan als onderdeel hiervan. Zo kun je bijvoorbeeld bij AWS direct aan de slag met SageMaker, dat ingebouwde machine learning modellen heeft. Je kunt deze modellen gebruiken door je gegevens in te voeren, de modellen te trainen en ze vervolgens te gebruiken. Je hoeft niet zelf vanaf nul te beginnen, deze soorten diensten zijn al beschikbaar.

Als je wilt beginnen met het gebruik van machine learning of AI, dan verbeteren ze voortdurend hun dienstenaanbod en voegen deze toe aan hun algehele set van diensten. Dat betekent dat er diensten klaarstaan die je meteen kunt gebruiken. Soms kun je deze snel uitproberen om te zien of ze voor jou werken, en zo niet, dan kun je er net zo gemakkelijk weer mee stoppen.”

Shilpa’s advies

“Als je overweegt cloud engineer te worden, begin dan met het opbouwen van een goede basis in cloud technologieën door certificeringen te behalen. Leer ook programmeertalen die relevant zijn voor de cloud provider waarmee je wilt werken. Het is ook belangrijk om praktische ervaring op te doen door te oefenen met de technologieën. Als iemand met een CV-gat van 12 jaar, die niet vloeiend Nederlands spreekt het kan, dan kan jij het ook.”

Meer weten?

Wil je weten wat Scrum en Agile precies zijn? Lees deze blog! Omscholen is leuk, maar je wil natuurlijk wel dat dat leidt tot een baan. Lees hier hoe je dat voor elkaar krijgt!

Wil je ontdekken hoe je een IT-functie vindt die bij je past? Overweeg dan mee te doen aan het Pathways IT-oriëntatieprogramma. Wist je dat dat in de meeste gevallen voor je betaald kan worden door de overheid? 

Bedankt voor het lezen! Vergeet ons niet te volgen op Instagram, LinkedIn en Facebook als je de inhoud van deze post leuk vond 🙂

Key takeaways

  • Het is mogelijk om een succesvolle overstap naar de IT-sector te maken, zelfs als je te maken hebt met uitdagingen zoals een aanzienlijke carrièrepauze en een taalbarrière.
  • Het pad van Shilpa benadrukt het belang van gerichte omscholing en het behalen van relevante certificeringen voor het betreden van de IT-sector, specifiek in cloud engineering.
  • Diversiteit in IT-teams leidt tot innovatievere oplossingen en producten. Inclusiviteit in de tech-industrie spreekt een breder publiek aan en voldoet beter aan diverse klantbehoeften.
  • Het is essentieel om toegang te hebben tot een netwerk en de juiste kansen voor diegenen die opnieuw de arbeidsmarkt willen betreden of van carrière willen veranderen.
  • Shilpa deelt waardevol advies voor degenen die overwegen om cloud engineer te worden.

Meer
Artikelen