FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN - VOOR (TOEKOMSTIGE) DEELNEMERS

 • Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?
 • Ben je ouder dan 18 jaar?
 • Wil je nieuwe vaardigheden leren om aan de slag te gaan in een sector met veel toekomstperspectieven? 

Dan ben je van harte welkom! Onze opleidingen zijn voor iedereen toegankelijk. Wij hechten geen belang aan je laatste diploma, ervaring, inkomen of leeftijd. Wat ons interesseert, is jouw motivatie!

Absoluut! Voor het starten van een opleiding bij TechGrounds is geen voorkennis vereist. Het enige wat je moet kunnen is weten hoe een computer werkt en niet terugdeinzen voor het vinden van een oplossing voor elk probleem.

Bij TechGrounds investeren we graag in jouw toekomst! De trainingskosten worden volledig gedekt door de partners en sponsors van TechGrounds, dus je hoeft geen lesgeld te betalen. 

De lessen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag van 08.45 uur tot 17.00 uur. Gezien de intensiteit van ons programma is het daarom niet haalbaar om een ​​opleiding bij TechGrounds te combineren met een baan. 

Als je niet rond kunt komen omdat je tijdens het studeren bij TechGrounds geen inkomen hebt, kun je je aanmelden bij TechMeUp. Zij bieden studievoorschotten voor studenten die tijdens hun omscholingstraject naar IT, te weinig inkomen hebben om een opleiding te kunnen volgen.

Kom naar infosessies, workshops en toon ons je motivatie! Vooruitlopend op de selecties is het handig om meer diepgaande kennis op te doen. Wanneer je extra hulp nodig hebt of je komt er niet uit, trek aan de bel!

Aan het einde van de opleiding ontvang je een certificaat van Web Developer, Cloud Engineer of Applicatie beheerder. 

TechGrounds draait volledig en helpt je nog steeds graag de IT-wereld binnen te komen. Maar we nemen deze gezondheidscrisis heel serieus. Daarom hebben we  de maatregel genomen om vanuit huis de opleiding te volgen. Mocht het niet kunnen om vanuit huis te werken. Dan zoeken we samen naar een passende oplossing. 

VEEL GESTELDE VRAGEN - VOOR BEDRIJVEN

TechGrounds is eind 2019 begonnen als programmeer-school in Amsterdam Nieuw-West, met als doel een oplossing te zijn voor de tekorten in IT-talent en het realiseren van diversiteit in IT teams. 

Inmiddels zijn er ook locaties in Zaanstad, Amsterdam Zuid-Oost en Rotterdam.

De kandidaten zijn geschikt voor instapbanen in IT (teams). Denk aan banen zoals:

 • Ondersteunende (“tech support”) IT rollen: Helpdesk medewerker, Klantenservice medewerker, Cloud Operator, of Salesforce applicatie beheerder.
 • Jr. Ontwikkelaars en engineers: Junior DevOps engineer, frontend developer, backend developer, WordPress developer, Jr. Fullstack developer, Junior Linux Engineer
 • Administrator rollen: Salesforce administrator, AWS Cloud administrator,

Overige IT project rollen: Tester, Data cleaner, Jr. Data Engineer, Scrum master, Cloud Solution Architect

 • Deelnemers hebben alle mogelijke opleidingsniveaus die variëren van MBO4 tot HBO en WO (master).
 • Alle opleidingstracks en de bijbehorende certificaten veronderstellen HBO+ niveau. 
 • De content en opdrachten van de opleiding is in het engels.

Zo leggen we de kiem voor een leven lang leren, en met & van elkaar leren.

 1. AWS Cloud (multi Cloud): De deelnemers behalen 2 certificaten: a/ AWS Cloud Practitioner, b/ AWS certified Developer. IT kennis wordt opgedaan in technologieën zoals: Linux, Python, Docker, Kubernetes, Networking, Databases, Security, Cloud Economics, CI/CD. 
 2. Web Development: IT kennis wordt opgedaan in technologieën zoals: HTML, CSS, Javascript, Frameworks (Angular, React), Python, GIT, Bootstrap, WordPress plugins en NodeJS. 
 3. Salesforce Applicatiebeheer: De deelnemers behalen 2 certificaten: a/ Salesforce Administrator, b/ Salesforce Consultant. IT kennis wordt opgedaan in technologieën zoals: workflow management, Databases, User Management, Sales Cloud Analytics, Integration & Data management, CRM use cases.

De opleidingstracks duren 4 maanden (voor AWS Cloud en Salesforce applicatiebeheer) en 6 maanden voor Web Development. Daarna volgt een soft landing periode waarin deelnemers, die aan het werk zijn, worden gecoacht door experts, upskills workshops krijgen, toegang hebben tot een alumni netwerk en tech events.

Ja, een groot deel van de opleiding is er aandacht voor soft skills. 

 • Aan de basis van de Soft Skills staat het: Leren te Leren & Peer Learning. Daardoor is de leercapaciteit en oplossend vermogen van de deelnemers erg hoog. 
 • Het Soft skills programma heeft de modules:
  1/ team work,
  2/ presentatie,
  3/ employability,
  4/ self-management,
  5/ communicatie 
 • De deelnemers worden begeleid door IT Learning Coaches.
 • Een onderdeel van de soft skills is het kunnen omgaan met (project) tools zoals: Slack, Jira, Trello, Github, Atlassian, OKRs

TechGrounds heeft een aantal bijzondere kenmerken:  

 • Nergens is er zo’n aandacht voor diversiteit, met daarin 50% vrouwen per cohort en een focus op culturele diversiteit.
 • De opleidingstracks zijn samen met technologie partners vormgeven, zoals: Salesforce, Linkedin, TomTom, Booking, AWS, Media Monks en vele andere tech partijen 
 • Het Soft Skills programma is uniek, in aanpak en inhoud. 
 • Voor de deelnemers is het programma kosteloos, en een vooropleiding is niet nodig. Daarmee halen we alle barrières weg
 • Wij werken met deelnemers die 100% motivatie hebben en affiniteit/aanleg voor IT hebben 
 • De opleidingen vinden plaats middenin de wijken, zoals Amsterdam NieuwWest, Amsterdam Zuid-Oost, Zaanstad Poelenburg en Rotterdam Zuid.

Zeker, vele voorbeelden van plaatsingen op alle denk- en werkniveaus en deelnemers van alle leeftijden. Dit zijn 5 voorbeelden die uitleggen wat TechGrounds doet.

 1. Guilermo, 29 jaar. Hij was 15 oktober 2019 begonnen in de ‘AWS Cloud’ opleiding, omdat hij daarvoor 8 maanden werkloos was. Nu werkt hij bij HEMA in de IT afdeling om een externe binnen 6 maanden te vervangen.

 2. Renee, 59 jaar. Voorheen ZZP’er met een brede set aan projectmanagement skills, alleen in een branche waar steeds minder opdrachten kwamen. Hierdoor had hij niet meer genoeg werk en besloot hij zich om te scholen in een richting met meer potentie. Na 3 maanden in opleiding werkt hij nu bij PostNL en wil hij binnen 2 jaar een project management rol in Cloud afdeling hebben.

 3. Rowenda, 26 jaar. Is 5 jaar lang ground stewardess geweest bij Schiphol, maar zag geen potentie en mogelijke carrière groei meer in haar baan. Ze besloot te stoppen en zich om te scholen in een richting waar zij meer interesse en uitdaging in vond. Na de opleiding bij TechGrounds ging ze werken bij Randstad, in het IT team. Daar heeft ze eerst een Cloud Cost Optimization project gedaan en binnenkort wordt ze scrum master.

 4. Sam, 28 jaar. Besloot een carrière switch te maken van docent naar IT en kwam zo bij TechGrounds terecht. Na het afronden van de ‘AWS Cloud’ opleiding werd hij via Randstad gematcht aan ABN-AMRO. Hier gaat hij aan de slag al Junior Data Engineer, om zich bezig te houden met data integratie, data transformatie en informatie generatie. Hoe blijven belangrijke datastromen lopen en welke visie is er nodig op cloud migratietrajecten?

 5. Simay, 21 jaar. Was een deelnemer van de 3-maanden ‘Salesforce Applicatiebeheer’ opleiding en is nu werkzaam als IT medewerker bij de maatschappelijke startup Boeren voor Buren. Daar is ze verantwoordelijk voor de website (WordPress) en achterliggende webshop en maakt ze de workflows voor het voorbereiden op een CRM implementatie. 

Deelnemers hebben al werk gevonden bij organisaties zoals: ABN AMRO Bank, PostNL, HEMA, KPN, Gemeente Amsterdam.

Wat is Salesforce eigenlijk?

Salesforce is het nummer 1 platform voor customer relationship management (CRM) van de wereld. Het is een service as a software (SaaS) – wat betekent dat het een cloud-computing-, softwaredistributie model gebruikt dat applicaties host en deze online beschikbaar maakt. Salesforce is één grote database met veel verschillende lagen. Het optimaliseert elk bedrijfsproces waarbij klantinteractie plaatsvindt, zoals marketing, sales, commerce en klantenservice en nog veel meer.

Meer weten? Lees het volledige artikel via deze link.