Ontdek IT met de Guide.

Met de Guide maak je kennis met de IT-arbeidsmarkt. Je navigeert overzichtelijk langs alle belangrijkste termen en beschikbare IT-beroepen. 

Waarom 6000+ IT’ers in spe de Guide deden?

De Guide is een cadeautje van Techgrounds voor iedereen die een carrière in IT / ICT overweegt. Een beroep kiezen is veel eenvoudiger als je ook echt weet wat de mogelijkheden zijn. Met de Techgrounds Guide heb je een duidelijk overzicht van de totale IT-arbeidsmarkt in handen. 

De Guide bestaat uit drie stappen

Lezen

Alle IT-domeinen worden volgens een vast format onder elkaar uitgelegd. Ieder Domein begint met een inleiding. Cybersecurity begint bijvoorbeeld met:

“Hoi! Ik ben een exotische prins en wil mijn miljoenen met jou delen. Mail me je bankrekeningnummer en pincode even, dan stort ik al mijn rijkdommen op jouw rekening.

Je trapt er niet in? Misschien is Cybersecurity dan iets voor jou!”

Daarna duiken we iets meer de diepte in, zodat je een globaal beeld krijgt van wat Cybersecurity inhoudt. Dit doen we met ieder domein, zodat je aan het eind van de gehele Guide een goed beeld hebt van de gehele IT.

Kijken

Filmpjes en links voor extra verdieping. Bij Cybersecurity hebben we bijvoorbeeld twee korte Youtube filmpjes geselecteerd die je een goed beeld geven. Zoals een video waarin Roos van Techgrounds (TekkieWorden) met Cybersecurity-expert Esther bespreekt wat dit werkveld precies inhoudt.

Bij elk domein hebben we korte video’s die je een indruk geven welke IT-banen bij een domein horen en welke vaardigheden gewenst zijn als je zo’n baan zou willen..

Oriënteren

Als je deze sectie van de Guide bereikt, heb kennis gemaakt met wat termen en heb je een globaal inzicht in de basis van een domein. Om je goed te kunnen oriënteren welke baan bij je past, heb je inzicht nodig in de IT-banen per domein. Die hebben we op een rij gezet! Je leest ook welke certificaten daarbij horen.

Zoals bijvoorbeeld in het domein Cybersecurity, met droombanen, zoals: Incident Management Specialist, Troubleshooting Analist, Risk & Compliance Specialist, Risk & Compliance, Ethical Hacker, Security Manager, Penetration Tester, en IT Auditor. Wil je de overige 7 banen weten? download dan eerst de Gids:)

Als je écht enthousiast bent geworden over een domein hebben we een bonus-sectie, met extra filmpjes en leesvoer.

Alle 10 IT-domeinen op een rij
Ontdek welke IT-banen bij de 10 domeinen horen

Alle 10 IT-domeinen
op een rij

Ontdek welke IT-banen bij de 10 domeinen horen

Cyber Security

Cyberboeven tegenhouden, vangen en hun chaos opruimen.

CRM

Relaties met klanten, leveranciers en collega’s beheren en uitbouwen.

Digital Design

Website design op basis van onderzoek, data-analyse en testresultaten.

IT Strategy

Strategische doelen behalen en management van IT-projecten.

Data & Data intelligence

Hoe wordt data opgeslagen, verzameld en geïnterpreteerd?

Tech & Systems support

Gebruikers van computers en systemen helpen bij problemen.

DevOps & Cloud Technology

DevOps is een werkmethodiek voor korte software ontwikkelingscycli.

Digital Marketing & Growth Hacking

Nieuwe klanten aantrekken én betrokken houden bij een product of dienst.

Network Technology & Engineering

Ontwerpen, aanleggen en beheren van computernetwerken (zoals het internet).

Software Development

Het bedenken, programmeren, onderhouden en aanpassen van software.

IT ontdekken met de Guide

Deze gids helpt je op weg. Onderweg ontdek je alle baankansen die er zijn op de IT-arbeidsmarkt.

Claim jouw gratis Guide en start direct.

IT ontdekken met de Guide

Hoe heeft de Guide anderen geholpen?

"Ik deed de Guide en IT is op slag minder intimiderend."

“Alle websites van IT-opleidingen gaan er vanuit dat je snapt waar ze het over hebben. Na vier uur Guide met alle links en filmpjes snap ik eindelijk ook waar ze over hebben. Over twee weken begin ik met Pathways om écht mee te maken welk domein bij me past.” – Hamza (45)

“Alle websites van IT-opleidingen gaan er vanuit dat je snapt waar ze het over hebben. Na vier uur Guide met alle links en filmpjes snap ik eindelijk ook waar ze over hebben. Over twee weken begin ik met Pathways om écht mee te maken welk domein bij me past.”
– Hamza (45)

“Alle websites van IT-opleidingen gaan er vanuit dat je snapt waar ze het over hebben. Na vier uur Guide met alle links en filmpjes snap ik eindelijk ook waar ze over hebben. Over twee weken begin ik met Pathways om écht mee te maken welk domein bij me past.” – Hamza (45)

“Na 15 jaar als sommelier ITers bediend te hebben, overweeg ik zelf IT. Nu ik de Guide heb gedaan, begrijp ik beter de mogelijkheden. Zou wel goed zijn als jullie de Guide ook in het Engels doen!”
– Erica (44)

“Voor mij is het belangrijk om goed te kunnen adviseren en wegen te weten waar ik mensen voor meer informatie naar toe kan sturen. Jullie site en Guide helpt mij daarbij.” – Carla Veldman (Loopbaanbegeleider bij InBeeld Hardenberg)

“Voor mij is het belangrijk om goed te kunnen adviseren en wegen te weten waar ik mensen voor meer informatie naar toe kan sturen. Jullie site en Guide helpt mij daarbij.” 
– Carla Veldman (Loopbaanbegeleider bij InBeeld Hardenberg)

“Wat is IT? Heb ik wel de juiste vooropleiding? Ben ik niet te oud voor IT? Veel vragen, veel twijfels en geen beeld van de IT-wereld. Dan helpt de Guide als eerste kennismaking met de IT-arbeidsmarkt enorm.” – Martin Overbeeke (Loopbaanadviseur bij RMT-Flevoland.)

“Wat is IT? Heb ik wel de juiste vooropleiding? Ben ik niet te oud voor IT? Veel vragen, veel twijfels en geen beeld van de IT-wereld. Dan helpt de Guide als eerste kennismaking met de IT-arbeidsmarkt enorm.”
– Martin Overbeeke (Loopbaanadviseur bij RMT-Flevoland.) 

Hoe verder na de Guide?

Pathways

Ervaar zelf welk domein, beroep én welke opleiding bij je past door workshops en masterclasses.

Academy

Je weet welk domein en beroep je wil. Nu nog een opleider kiezen.