Hoe we helpen met omscholing

6 februari 2024

Dus jij wil je omscholen en kan daar wel wat hulp bij gebruiken? Check! Bij Techgrounds draait het allemaal om jouw ontwikkeling en groei in de IT-sector. Om jou daarmee te helpen, krijg je als deelnemer te maken met Oriëntatie Coaches (OC’s) bij Pathways of Talent Managers (TM’s) en Learning Coaches (LC’s) bij Techgrounds Academy. Maar wat heb je aan ze en wat kan je van hen verwachten? In deze blog ontdek je hoe die OC’s LC’s en TM’s je helpen met je omscholing om het maximale uit jouw omscholingstijd te halen.

Pathways

De oriëntatie coaches (OC’s) van Pathways

De OC’s zijn er ter ondersteuning tijdens jouw oriëntatie, maar fungeren ook als sparringpartner, vraagbaak en bron van informatie over het oriëntatieprogramma. De OC’s zijn tevens constant bezig met het platform verbeteren, nieuwe IT-ontwikkelingen doorvoeren en toffe onderdelen toevoegen aan Pathways. Zij zijn er niet om alle mogelijkheden en uitdagingen voor je op een rijtje te zetten of een stappenplan voor na Pathways voor je te maken. Ze gaan ook je huiswerk en opdrachten niet nakijken of je achter je vodden aan zitten als je er geen zin in hebt. Het is JOUW oriëntatie en zelfstandigheid en verantwoording kunnen nemen zijn onmisbare onderdelen voor iedere IT’er. Met alle tools die de OC’s en het platform je bieden kun je dit na Pathways helemaal zelf!

Hoe vaak heb je contact met OC’s?

De frequentie waarmee je de OC’s ontmoet en hoe ze jou helpen met omscholing, hangt af van jouw behoeften en het gekozen pakket. Dit kan variëren van dagelijkse check-ins bij het coaching pakket, tot (mini)consults, zelfs na afloop van het Pathways-programma. De OC’s zijn ook aanwezig bij informatiesessies en oriëntatiedagen en zijn altijd bereikbaar via Slack of e-mail.

Techgrounds Academy (TM’s)

De Talent Managers

Droom je van een plek in de Techgrounds Academy? Dan zijn onze Talent Managers jouw eerste aanspreekpunt en onze poortwachter. Zij spelen een cruciale rol in het toelatingsproces, waarbij niet iedereen zomaar wordt toegelaten. Bij Techgrounds nemen we je ervaring en diploma’s slechts ter kennisgeving aan. Wat onze TM’s echt overtuigt, is jouw denk- en werkniveau, werkhouding, ambitie en hoe goed je karakter past bij de werkgever die jouw opleiding financiert. Hun primaire taak is het spotten van kandidaten met het potentieel en de drive om niet alleen in onze opleidingen uit te blinken, maar ook in hun verdere carrière. Soms helpen ze je met omscholing, door je juist niet toe te laten of je te verwijzen naar een opleider die beter bij je past.

Onthoud dat IT-banen divers zijn en niet voor iedereen hetzelfde werken. Onze TM’s beoordelen zorgvuldig zowel de behoeften van werkgevers als de unieke vaardigheden en geschiktheid van elke kandidaat. Dit leidt tot een doelgerichte en realistische aanpak bij het matchen van talen, maar betekent helaas ook dat ze niet iedereen toelaten.

Andere Taken van Talent Managers

Naast de toelating, zijn Talent Managers verantwoordelijk voor de on- en offboarding van de opleiding. Dit houdt in dat ze helpen met het vinden van de juiste startdatum en je jobmatchen met een van onze 120+ werkgeverspartners. Maar het gaat verder dan dat. Ze zijn continu op zoek naar werkgevers met passende kansen voor onze kandidaten. 

Hoewel een baangarantie na de opleiding niet vaststaat en afhankelijk is van de inzet en het talent van de deelnemer, plus van de locatie waar de deelnemer wil werken, streven de Talent Managers ernaar om elke kandidaat bij een geschikte werkgever te plaatsen. Als er geen match is in de gewenste regio, benaderen ze actief nieuwe werkgevers. De Talent Managers zijn dus als het ware de ‘IT-cupido’s’ die de perfecte match proberen te maken tussen kandidaat en werkgever.

De Learning Coaches (LC’s)

Het episch centrum van Techgrounds Academy wordt gevormd door onze Learning Coaches Casper, Claudia, Shikha en Monique. Learning Coaches helpen je met je omscholing door je te begeleiden in je leerproces binnen IT. Ze dagen je uit, ondersteunen waar nodig en zijn jouw persoonlijke gids en coach op het gebied van IT-kennis en vaardigheden. Maar verwacht niet dat ze al het werk voor je doen. Jouw inzet en toewijding zijn essentieel in dit proces. Je gaat jezelf leren te leren, 

Het Belang van Eigen Initiatief

Hoewel Learning Coaches er zijn om te helpen, is het belangrijk om de regie te nemen over je eigen leerproces. Leer te leren en, misschien nog belangrijker, leer te vinden wat je wil leren. Op deze manier bereid je je niet alleen voor op je functie na de Academy, maar op de voortzetting van je carrière. De rol van de Learning Coach is faciliterend; ze bieden de structuur en de middelen en hebben nauw contact met de werkgevers-partners die de LC’s ook helpen met het curriculum vormgeven. Op deze manier sluit je opleiding écht aan bij jouw IT-rol.

Lees hier het hele verhaal over Caspers omscholing en hier het interview met Claudia.

Klinkt dat naar meer?

Enthousiast geworden? Zoek jij (leuker) werk en wil jij wel wat hulp van Techgrounds?
Kijk hier voor meer informatie over Pathways en hier voor meer informatie over onze kosteloze opleidingen met job matching.

Wil je je bij- of omscholen, maar weet je niet of Techgrounds Academy wel het beste bij jouw wensen past en wil je meer weten over de andere IT-opleiders in Nederland? In deze blog lees je tips en in deze blog lees je hoe je IT’er kunt worden als je nog niets van IT weet.

Bedankt voor het lezen! Vergeet ons niet te volgen op Instagram, LinkedIn en Facebook als je de inhoud van deze post leuk vond 🙂

Key takeaways

  • Oriëntatie Coaches, Talent Managers, en Learning Coaches bieden persoonlijke ondersteuning en begeleiding gedurende het hele omscholingsproces.
  • Deelnemers worden aangemoedigd om zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te nemen in hun leerproces, met de tools en steun van Techgrounds.
  • Talent Managers fungeren als poortwachters en matchmakers, verbinden kandidaten met potentiële werkgevers en zorgen voor een realistische aanpak in de omscholing naar IT-banen.
  • Learning Coaches stimuleren deelnemers om actief hun leerproces te sturen en zich voor te bereiden op een duurzame carrière in IT.
  • Techgrounds biedt niet alleen omscholing, maar ook toegang tot een netwerk van professionals en bedrijven in de IT-sector, versterkt door evenementen en samenwerkingsruimtes.

Meer
Artikelen