De focus van Techgrounds Academy verschuift van opleiden naar employability

25 april 2024

Employability

Sinds 2019 heeft Techgrounds bijna 15.000 geïnteresseerden geholpen in hun zoektocht naar omscholing. Van hen hebben 467 deelnemers met behulp van Techgrounds Academy een succesvolle carrièreswitch gemaakt naar verschillende IT-functies. Kleinschalig en met als uiteindelijke doel altijd de onboarding bij een instapbaan, bestonden Academy opleidingen uit een combinatie van IT-vaardigheden en Employability. Met een verschuiving in onze focus kunnen we in de toekomst nog meer omscholers helpen.

Het primaire doel van Techgrounds

Al jaren verwijzen we deelnemers van ons IT-oriëntatieprogramma Pathways door naar onze collega-opleiders. Dit zorgde voor enige verwarring. Want wat is Stichting Techgrounds eigenlijk? Zijn we een van de vele IT-opleiders, en daarmee niet objectief en onafhankelijk bij de oriëntatie? Of zijn we een stichting met een idealistisch doel?

Wat voor ons altijd voorop heeft gestaan, is het ontdekken en ondersteunen van verborgen talenten met diverse achtergronden, om hen een toekomst in IT te bieden. Wij begeleiden mensen die zich nog niet realiseren hoe waardevol hun ervaring en vaardigheden voor de IT-wereld kunnen zijn en helpen hen de best passende weg te vinden naar een duurzame en fijne toekomst.

Een groot knelpunt blijkt het direct instromen in een baan na een opleiding. Certificaten zijn feitelijk niet echt waardevol als het omscholers na voltooiing van een opleiding niet lukt om een baan te vinden. Klantmanagers en loopbaanprofessionals stellen ons ook met grote regelmaat de vraag of we kunnen ondersteunen in de plaatsing van hun cliënten, zoals we doen voor onze Academy-deelnemers. Want daar ligt juist de kracht van onze Academy: we leiden omscholers niet alleen op in hard skills, maar helpen hen vooral ook bij het vinden van een instapbaan en zorgen dat ze zelfstandig en inzetbaar blijven gedurende hun carrière.

Nieuwe focus op Employability

Vanaf 1 juli zal Techgrounds zich in haar Academy dienstverlening volledig richten op Employability. Naast onze bestaande programma’s zoals de Guide, de IT-oriëntatiedagen en het Pathways IT-oriëntatieprogramma, gaan we een nieuwe richting op. We zullen ons niet langer richten op het zelf opleiden van omscholers, maar verschuiven onze focus naar het actief ondersteuning bieden aan omscholers bij elke IT-opleiding in Nederland. Ons doel is om hen succesvol te begeleiden naar een startersbaan en de start van hun duurzame IT-carrière. Deze uitbreiding van onze activiteiten zal bekendstaan als ‘Techgrounds Employability’.

Employability, ofwel inzetbaarheid, draait om de vaardigheden en kwaliteiten die iemand aantrekkelijk maken voor werkgevers. Het gaat hierbij niet alleen om technische kennis en vaardigheden, maar ook om presentatie, samenwerkingsvermogen en de voortdurende ontwikkeling binnen het gekozen vakgebied. Door te beschikken over sterke employability, verhoogt een deelnemer zijn/haar kansen om snel een passende en duurzame baan te vinden binnen de dynamische IT-arbeidsmarkt.

Beschikbaar voor een grotere doelgroep

Voor de technisch-inhoudelijke opleidingen gaan we een samenwerkingsverband aan met collega-opleiders, met wie we al een relatie hebben opgebouwd via ons Pathways IT-oriëntatieprogramma. De collega-opleiders zijn verantwoordelijk voor het verzorgen van de opleidingen, terwijl wij ons richten op het werkklaar maken van de deelnemers, zodat ze na hun opleiding niet alleen aan het werk kunnen, maar ook aan het werk blijven.

Onze Employabilitydienst wordt beschikbaar gesteld aan elke overige IT-opleider, voor iedereen die zich wil omscholen naar IT en voor iedereen die het ondanks behaalde IT-certificaten niet lukt een baan te vinden. Hierdoor kunnen we meer werkzoekenden helpen, dan alleen het kleine aantal dat een opleiding deed bij Techgrounds Academy.

Onze Employability focus omvat actieve ondersteuning zoals geavanceerde sollicitatietrainingen en op maat gemaakte vacature-scouting. We faciliteren toegang tot meetups en evenementen van techleveranciers en leren deelnemers de essentiële vaardigheden van het succesvol netwerken. Ook bieden we ondersteuning tijdens het leerproces en bij de onboarding. 

Kortom, we zorgen ervoor dat deelnemers al tijdens hun IT-opleiding actief bezig zijn met instromen in de IT-arbeidsmarkt. Hierdoor brengen we hen niet langer de technische vaardigheden bij, maar kunnen we wel intensief begeleiden in het vinden van het ideale carrièrepad binnen de IT-sector.

Inspelen op de veranderende IT-arbeidsmarkt

We merken dat de markt de afgelopen jaren sterk is veranderd. Dit komt deels door de invloed van AI en deels door een golf van gemotiveerde omscholers die de overstap naar IT al hebben gemaakt. Bovendien is er nu een breed aanbod aan IT-opleiders waar onze doelgroep uitstekend onderwijs kan volgen.

In het verleden organiseerden we onze eigen opleidingen vanwege een tekort aan beschikbare opleidingsopties. Nu er voldoende aanbieders op de markt zijn, hoeven we ons niet langer te richten op het aanbieden van hard skills-trainingen in onder andere tech-support, cloud en CRM. De werkelijke uitdaging voor omscholers blijkt bij de inzetbaarheid te liggen. Dat is het probleem waar we ons nu op gaan focussen en waar we een oplossing voor gaan bieden.

Het motto van Stichting Techgrounds

Historisch gezien vonden onze omscholers binnen zeven tot negen maanden na hun omscholing een baan. Met onze vernieuwde focus streven we ernaar dit proces te versnellen, met als doel de tijd tot het vinden van een baan terug te brengen tot tussen de twee en vier maanden.

Deze verandering past perfect bij ons bedrijfsmotto: “Minder maar beter”. Het principe van “minder maar beter” draait om het idee dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Door te focussen op minder dingen, maar deze met meer zorg en aandacht te doen, bereik je betere resultaten en een hogere effectiviteit.

We begrijpen dat deze verandering vragen kan oproepen, maar we verzekeren je dat onze passie en toewijding om individuen te ondersteunen en te begeleiden onveranderd blijft. Met onze vernieuwde focus gaan we een brug slaan tussen de ambities van omscholers en de dynamische wereld van technologie.

Blijf ons volgen voor meer updates en meld je aan voor onze nieuwsbrief. We kijken ernaar uit om samen deze nieuwe weg in te slaan!

Key takeaways

  • Verschuiving van Focus: Techgrounds Academy zal vanaf 1 juli haar focus verleggen van het zelf opleiden naar het ondersteunen van werkzoekenden in IT met Employability.
  • Employability: Employability verwijst naar de mate waarin iemand over vaardigheden, kennis en capaciteiten beschikt om een passende baan te vinden én te behouden.
  • Grotere doelgroep: Onze Employabilitydienst wordt beschikbaar voor elke IT-opleider, omscholer naar IT en voor iedereen die het ondanks behaalde IT-certificaten niet lukt een baan te vinden.
  • Samenwerking met IT-opleiders: In plaats van zelf de technische opleidingen te verzorgen, werkt Techgrounds samen met andere IT-opleiders om deelnemers samen een totaal pakketnaar een instapbaan te kunnen bieden.
  • Versterking van soft skills: Naast job matching en coaching, omvat onze Employability-service oa ook sollicitatietrainingen, netwerkmogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling, wat de kans op een duurzame baan verhoogt.

 

Meer
Artikelen