IT iets voor jou? Orienteer je met Pathways!

Na afloop van Pathways weet je of je IT leuk vindt, welke banen bij jouw talenten passen en bij welke opleider jij je wil inschrijven.

 Click here for English

Het vinden van je droombaan
in IT

Omscholen is ingewikkeld, helemaal als je niet zeker weet of je een beroep leuk zult vinden. Na afloop van Pathways weet je of je blij wordt van IT en welke banen bij je passen. Ook weet je bij welke opleider je wil leren én hoe je opleiding zonder zorgen bekostigd kan worden. 

Luister naar een paar oud-deelnemers 👇

Wij halen alle obstakels weg voor jouw omscholing naar IT

Ontwikkel een effectieve leermindset

Tijdens Pathways ontwikkel je een effectieve leermindset en instrumenten voor succesvol leren. Je leert hoe een IT’er leert en krijgt een introductie in verschillende leerplatformen.

Ontdek welke programmeertaal bij je past

Ontdek belangrijke programmeertalen zoals HTML/CSS, JavaScript, Python en SQL. Leer de verschillen kennen en ontdek of je er aanleg voor hebt.

Aan de slag met IT-tools die IT'ers dagelijks gebruiken

Duik in de wereld van de IT-tools die elke dag worden gebruikt door professionals in het vakgebied. Maak kennis met populaire tools zoals Jira, Github, Loom en Slack.

IT-arbeidsmarkt overzicht

Navigeer door een overzicht van de IT-arbeidsmarkt met 181 IT-banen. Verken verschillende IT-carrièrepaden en ontdek welke vaardigheden en certificaten je per baan nodig hebt.

Vind de juiste IT-opleider

Gebruik onze IT-studiegids om de juiste IT-opleider te vinden. We hebben alle opleiders voor je op een rij gezet, zodat je kunt kiezen welke het beste bij je past.

Maak je IT-loopbaanplan

Match je talenten met een IT-baan en bepaal het studiepad voor je carrièreswitch. Gebruik onze handige templates.

In trotse samenwerking met

Pathways is een onafhankelijk IT-oriëntatieprogramma. Al 4 jaar lang ontwikkelen we het programma in samenwerking met de Nederlandse IT-opleiders en tech bedrijven! Met webinars, Q&A’s en presentaties van:

Check of Pathways bij jou past

Doe een zelftest of Pathways iets voor je is. Als je antwoord weet op al deze 5 vragen dan is Pathways geen match.

Welke Pathways past bij jou?

Basics

Basis IT-orëntatie content

€350

Basics features

Deep dive

Uitgebreide inhoud & praktijklessen

€750

Alles uit Basics, plus

Guidance

Online support van een oriëntatiecoach

€995

Alles uit Deep dive, plus

Coaching

Online klassikale lessen begeleid door oriëntatiecoaches

€1250

Alles uit Guidance, plus

Loopbaancoaching

On-demand gecertificeerde IT-loopbaancoaches beschikbaar op uurtarief voor begeleiding bij opleiding & zoektocht naar een IT-baan. €80 p/ uur

Meer dan 1017 deelnemers gingen je voor

90%

Deelnemers zonder IT-achtergrond​

97%

Deelnemers die na Pathways kozen voor IT​

35%

Vrouwelijke deelnemers​

55%

Deelnemers van 40 jaar of ouder​

“De klas was heel gezellig en ik heb veel geleerd. Mijn nieuwsgierigheid is helemaal aangewakkerd.”

Techgrounds Learning Coach Bianca

“In de loop van deze loopbaantraining is mijn voorkeur alleen maar meer bevestigd. Maar ik zag ook deelnemers die pas tijdens Pathways een keuze maakten voor een bepaalde IT-richting, want je komt in aanraking met zoveel verschillende banen”  – Bianca (35)

“Er is zoveel mogelijk in IT! Er is niets anders waarmee je in een maand tijd de hele IT-markt doorgaat. Met Pathways komen bijna alle mogelijkheden en domeinen aan bod.” – Martine (37)

“Het oriëntatietraject van Pathways duurt vier weken. Tijdens het traject leer je over de verschillende facetten van IT, maar ook of deze branche bij jouw kennis en kunde past. Zo werd er goed gekeken naar mijn eigenschappen en vaardigheden.” – Lois (31)

“Het niet hebben van een opleiding heeft mij altijd de indruk gegeven dat er in de IT voor mij weinig toekomst zou zijn. Pathways heeft mijn ideeën hierover compleet overhoop gehaald en mij gemotiveerd om een opleiding bij Techgrounds te achtervolgen!” – Tim (37)

Wat is het Pathways programma?

Het curriculum bestaat uit 6 leerblokken. Je maakt een reis door alle IT-domeinen, technologieën en programmeertalen. Je ervaart wat bij je past door ermee aan de slag te gaan. Met behulp van de vele instrumenten, oefeningen en voorbeelden bouw je jouw loopbaanplan.

Pathways fundamentals

Leer over computational thinking, leren te leren en prompt engineering & ChatGPT.

Carrièreplanning maken

Wij gaan je helpen bij het maken van een carrièreplanning.

De 10 T-domeinen

Verdiep je in alle 10 IT-domeinen om erachter te komen welke het beste bij jou past.

IT fundamentals

Leer wat programmeer- talen en besturings- systemen zijn.

Programming basics

Je gaat kennismaken en oefenen met Python, JavaScript en HTML/CSS.

Verdieping en bonus

Voor de echte IT-nerds is er bonus materiaal in Web3, lean startups en meer.

Wie helpen je oriënteren?

Na een jaar zwerven door Europa ontdekte Christianne via Pathways de arbeidsmarkt en de uitdagingen van een nieuwe carrièrestap. Zij wil graag de kwaliteiten van mensen ontdekken om ze te laten ontdekken dat je al heel veel meeneemt naar een baan in IT.

Christianne Wouters
Oriëntatie Coach
Bianca is zelf via Techgrounds omgeschoold van wiskundedocent tot uiteindelijk oriëntatie coach en weet als geen ander hoe het is om in de schoenen te staan van een omscholer. Je kunt een uitgebreid interview met Bianca hier lezen.

Bianca Janson
Oriëntatie Coach
Ruben heeft een encyclopedische kennis van de IT-arbeidsmarkt en een indrukwekkend netwerk. Bovendien heeft hij een empathisch hart voor zijn medemens. Hierdoor is hij als geen ander in staat om inzicht te krijgen in de vaardigheden, capaciteiten en mogelijkheden van omscholers.
Ruben Nieuwenhuis
Carrière Coach

Een kleine investering voor een grote carrièreswitch.

Heb je nog vragen?

Mail ons

Onze Ruth zit klaar om al je vragen te beantwoorden. Mail ons via pathways@techgrounds.nl 

Online infosessie

Tijdens een groepsvideocall kun je al je vragen stellen om te ontdekken of IT ook iets voor jou is én kunnen we je helpen met de financiering. Klik hier, meld je aan en je ontvangt een uitnodiging. Sessies zijn dinsdag om 17:00 en donderdag om 12:00.

Inloopspreekuur

Kom gezellig langs bij een van onze inloopspreekuren. Onze adviseurs beantwoorden al je vragen en helpen je met alle mogelijkheden! Klik hier voor het schema.

Frequently asked questions

Nee, wij sluiten niemand uit, iedereen is welkom.
Besef wel dat er vrijwel geen IT-banen zijn voor mensen met een werk- en denkniveau van MBO2 of lager. Het gaat dus niet om behaalde diploma’s, maar om je leercapaciteiten. De materie en het tempo tijdens Pathways is vrij gelijk aan het niveau van de meeste IT-opleidingen. We knallen best hard door. Toch blijkt het voor mensen met én zonder IT-ervaring prima te volgen. Als je voor de 3e dag stopt omdat je het niet nuttig of te ingewikkeld vindt, brengen we geen kosten in rekening.
 

Ja, er is dus geen risico. Als je voor de 3e dag stopt omdat je het niet nuttig of te ingewikkeld vindt, is het gratis.

Meteen zodra je de betaling hebt afgerond!

Het ligt er aan hoe lang jij nodig hebt om een webinar te bekijken of een stuk tekst te lezen. IT-domeinen die je interessanter vindt, zul je sneller doornemen dan IT-domeinen die je iets minder ziet zitten. Over het algemeen doen studenten er 3 weken over naast een full-time baan.

Ja, dus je kunt off screen de kat aaien!
 

Niets is verplicht. Het gaat om jouw carrière en je kunt zelf prima inschatten wat je belangrijk vindt en wat niet. Maarrrrr… Het kan ook geen kwaad om toch deel te nemen, ook al denk je van tevoren dat je er niets aan gaat vinden. Er zijn altijd nieuwe inzichten en elke module heeft ook betrekking op een ander aspect van IT, dus je zult altijd iets leren. Plus je doet toch al mee met Pathways, dan kun je er net zo goed even helemaal induiken en je    T-shape een stukje verbreden.

Pathways kost € 350.

Het ligt er aan hoe lang jij nodig hebt om een webinar te bekijken of een stuk tekst te lezen. IT-domeinen die je interessanter vindt, zul je sneller doornemen dan IT-domeinen die je iets minder ziet zitten. Over het algemeen doen studenten er 3 weken over naast een full-time baan.

Nog niet overtuigd?

Probeer eerst de gratis IT-Guide waar je alle IT-domeinen en IT-banen in 2 uur leert kennen.

10
€0
2
IT-DOMEINEN
GRATIS
UUR
Logo NRTO Keurmerk

Vind hier de gedragscode van NRTO die Pathways naleeft voor consumenten en bedrijven