Omscholen naar IT? Oriënteer je eerst met Pathways!

Na Pathways weet je welke IT-baan bij je past en heb je een realistisch loopbaanplan. 

Video afspelen

Neem je eerste stap naar IT

Omscholen is ingewikkeld, helemaal als je niet precies weet wat je opties zijn. IT is zo breed met 181 uiteenlopende functies. 40% van onze deelnemers had geen flauw idee wat ze wilden worden en de rest twijfelde enorm. 

Na afloop van Pathways weet je of je blij wordt van werken in IT en welke banen bij jouw talenten en ambitie passen. Je hebt een loopbaanplan, weet bij welke opleider je wil leren én hoe je opleiding zonder zorgen bekostigd kan worden. 

Luister naar een paar oud-deelnemers 👇

Waarom Pathways?

Leer van IT-professionals

Leer over alle tien de IT-domeinen en ontdek welk domein bij jou past. Nergens anders krijg je zoveel professionals uit alle IT-domeinen te spreken. Je leert hoe een IT’er leert en krijgt een introductie in verschillende leerplatformen.

Ontdek welke programmeertaal bij je past

Ontdek belangrijke programmeertalen zoals HTML, CSS, JavaScript en Python. Maak je eerste webpagina, leer de verschillen kennen en ontdek of je aanleg hebt voor programmeren.

Aan de slag met IT-tools die IT'ers dagelijks gebruiken

Duik in de wereld van de IT-tools die elke dag worden gebruikt door professionals in het vakgebied. Maak kennis met populaire tools zoals Jira, Github, Loom en Slack.

IT-arbeidsmarkt overzicht

Navigeer door alle 181 IT-banen in het overzicht van de IT-arbeidsmarkt. Verken verschillende IT-carrièrepaden en ontdek welke vaardigheden en certificaten je per baan nodig hebt.

Vind de juiste IT-opleider

We hebben alle Nederlandse IT- opleiders met al hun opties en bijzonderheden in een tool gezet, zodat je eenvoudig kunt ontdekken welke opleider het beste bij jouw wensen past.

Maak je IT-loopbaanplan

Match je talenten en ambities met een IT-baan en bepaal jouw optimale carrièreswitch. Gebruik onze handige tools en templates en maak je persoonlijke omscholingsplan.

Sinds 2020 bijna 1300 deelnemers

“De klas was heel gezellig en ik heb veel geleerd. Mijn nieuwsgierigheid is helemaal aangewakkerd.”

“Tijdens het oriëntatietraject van Pathways leer je over de verschillende facetten van IT, maar ook of deze branche bij jouw kennis en kunde past. Zo werd er goed gekeken naar mijn eigenschappen en vaardigheden.” – Lois (31) Pathways Coaching

“Tijdens het oriëntatietraject van Pathways leer je over de verschillende facetten van IT, maar ook of deze branche bij jouw kennis en kunde past. Zo werd er goed gekeken naar mijn eigenschappen en vaardigheden.”
– Lois (31) Pathways Coaching

“Pathways geeft duidelijke uitleg over alle mogelijkheden en vele functies binnen de IT. Voor mij was het een enorme eye-opener en ik ben overtuigd dat IT, óók op middelbare leeftijd, alle kansen biedt.” – Carmen (52) Pathways Guidance

“Pathways geeft duidelijke uitleg over alle mogelijkheden en vele functies binnen de IT. Voor mij was het een enorme eye-opener en ik ben overtuigd dat IT, óók op middelbare leeftijd, alle kansen biedt.”  
– Carmen (52) Pathways Guidance

“Ik vond Pathways een perfecte introductie voor als tech-leek.” – Arjen (54) Pathways Guidance

“Ik vond Pathways een perfecte introductie voor als tech-leek.”
– Arjen (54) Pathways Guidance

“De webinars en opdrachten waren erg informatief, maar de toevoeging van de Q&A’s, waar je al je vragen kon stellen aan personen in het werkveld hadden de meest toegevoegde waarde.” – Irene (34) Pathways Coaching

“De webinars en opdrachten waren erg informatief, maar de toevoeging van de Q&A’s, waar je al je vragen kon stellen aan personen in het werkveld hadden de meest toegevoegde waarde.”
– Irene (34) Pathways Coaching

“Ik heb Pathways Guidance deze week afgerond. Het heeft me goed inzicht gegeven welke richting ik nu op wil gaan, namelijk software development. Heel fijn dat jullie deze vorm van oriënteren beschikbaar hebben!”
– Leonie  (30) Pathways Guidance

Meer info?
Geef je nu op voor een gratis online infosessie.

Mede mogelijk gemaakt door
het Pathways Partner Collectief

Pathways is een onafhankelijk IT-oriëntatieprogramma. Al 4 jaar lang ontwikkelen we het programma in samenwerking met de Nederlandse IT-opleiders en tech bedrijven! Met webinars, Q&A’s en presentaties van:

Check of Pathways bij jou past

Pathways helpt je als je het moeilijk vindt om deze vragen te beantwoorden:
oranje cirkel met wit cijfer één

Welke IT-baan past het beste bij mij?

oranje cirkel met wit cijfer twee

Heb ik certificaten nodig en indien ja, welke?

oranje cirkel met wit cijfer drie

Welke technologie of programmeertaal past het beste bij mij?

oranje cirkel met wit cijfer vier

Wat is de beste IT-opleider voor mij?

oranje cirkel met wit cijfer vijf

Hoe bepaal ik mijn loopbaanpad naar IT?

Techgrounds Academy alumnus Alfiyah met lichtblauwe hijab

Welke Pathways past bij jou?

Excl. BTW                   Incl. BTW

Deep Dive

Uitgebreide inhoud, praktijklessen, Q&A’s en oriëntatietools.

€619,83

Deep Dive features:

Guidance

Online support van een oriëntatiecoach

€991,74

Alles uit Deep Dive, plus:

Coaching

Online klassikale lessen begeleid door oriëntatiecoaches

€1239,67

Alles uit Guidance, plus:

*Elke derde maandag van de maand start er een nieuwe groep.

Deep Dive

Uitgebreide inhoud, praktijklessen, Q&A’s en oriëntatietools.

€750,-

Deep Dive features:

Guidance

Online support van een oriëntatiecoach

€1200,-

Alles uit Deep Dive, plus:

Coaching

Online klassikale lessen begeleid door oriëntatiecoaches

€1500,-

Alles uit Guidance, plus:

*Elke derde maandag van de maand start er een nieuwe groep.

Hulp nodig bij het vinden
van het juiste pakket?

Meer info?
Geef je nu op voor een gratis online infosessie.

90%

Deelnemers zonder IT-achtergrond​

97%

Deelnemers die na Pathways kozen voor IT​

35%

Vrouwelijke deelnemers​

55%

Deelnemers van 40 jaar of ouder​

Wat is het Pathways programma?

Het curriculum bestaat uit 6 leerblokken. Maak een reis door alle IT-domeinen, technologieën en programmeertalen. Ervaar wat bij je past door ermee aan de slag te gaan. Met behulp van de vele instrumenten, oefeningen en voorbeelden bouw je jouw loopbaanplan.

Pathways leerprincipes

Leer over computational thinking, leren te leren, prompt engineering & ChatGPT.

Carrièreplanning maken

Wij gaan je helpen bij het maken van jouw persoonlijke omscholings- en carrièreplan.

De 10 T-domeinen

Verdiep je in alle 10 IT-domeinen om erachter te komen welke het beste bij jou past.

IT fundamentals

Leer onder andere wat programmeertalen en besturingssystemen zijn.

Programming basics

Je gaat aan de hand van theorie én webinars kennismaken en oefenen met Python, JavaScript HTML en CSS.

Verdieping en bonus

Voor de echte IT-nerds is er bonusmateriaal in Web3, lean startups en meer.

Wie helpen je oriënteren?

In eerste instantie was ze sceptisch over IT: "Dat is toch niks voor mij." Tijdens een IT-oriëntatiedag en Pathways ontdekte ze dat er voor iedereen een plaats is in de wereld van IT. "Na mijn eigen inspirerende ervaring hoop ik nu anderen te coachen en aan te moedigen om dit vakgebied te verkennen, vol met veelbelovende kansen.”
In eerste instantie was ze sceptisch over IT: "Dat is toch niks voor mij." Tijdens een IT-oriëntatiedag en Pathways ontdekte ze dat er voor iedereen een plaats is in de wereld van IT. "Na mijn eigen inspirerende ervaring hoop ik nu anderen te coachen en aan te moedigen om dit vakgebied te verkennen, vol met veelbelovende kansen.” Pathways Oriëntatie coach Daphne helpt je jouw It-toekomst te vinden
Daphne Bakker
Oriëntatie Coach
Na een jaar zwerven door Europa ontdekte Christianne via Pathways de arbeidsmarkt en de uitdagingen van een nieuwe carrièrestap. Zij wil graag de kwaliteiten van mensen ontdekken om ze te laten ontdekken dat je al heel veel meeneemt naar een baan in IT.


Na een jaar zwerven door Europa ontdekte Christianne via Pathways de arbeidsmarkt en de uitdagingen van een nieuwe carrièrestap. Zij wil graag de kwaliteiten van mensen ontdekken om ze te laten ontdekken dat je al heel veel meeneemt naar een baan in IT. Christianne Wouters Learning Coach IT-oriëntatieprogramma Pathways
Christianne Wouters
Oriëntatie Coach
Na 10 jaar in de hotel-en toerismewereld was Lindsey toe aan een carrière-switch. Ze oriënteerde zich bij Pathways, werd Salesforce Learning Coach. Met haar coaching-ervaring en mensenkennis weet Lindsey de kwaliteiten en ervaring van elk individu te analyseren en de optimale richting op te helpen binnen de IT.
Na 10 jaar in de hotel-en toerismewereld was Lindsey toe aan een carrière-switch. Ze oriënteerde zich bij Pathways, werd Salesforce Learning Coach. Met haar coaching-ervaring en mensenkennis weet Lindsey de kwaliteiten en ervaring van elk individu te analyseren en de optimale richting op te helpen binnen de IT. Lindsey Warmerdam Oriëntatie Coach
Lindsey Warmerdam
Oriëntatie Coach

Een kleine investering voor een grote carrièreswitch.

Frequently asked questions

Allereerst, wij sluiten absoluut niemand uit, iedereen is van harte welkom bij ons.

Het is belangrijk om te beseffen dat er helaas vrijwel geen
IT-banen zijn voor mensen met een werk- en denkniveau van MBO2 of lager. Hierdoor draait het niet zozeer om de behaalde diploma’s, maar veel meer om je leercapaciteiten. Ter illustratie: de materie en het tempo tijdens Pathways is vrij gelijk aan het niveau van de meeste IT-opleidingen. Met andere woorden, we gaan er in best een hoog tempo doorheen. 

Toch blijkt de lesstof voor mensen met én zonder IT-ervaring goed te volgen. Als je vóór de derde dag besluit te stoppen omdat je het niet nuttig of te ingewikkeld vindt, dan is dat geen probleem: we brengen dan geen kosten in rekening.

Inderdaad, er is absoluut geen risico verbonden aan ons programma. Stel dat je vóór de derde dag besluit te stoppen omdat je het niet nuttig of te ingewikkeld vindt. Dan is dat geen enkel probleem: het is dan volledig gratis voor jou.

Direct zodra de betaling is afgerond!

Goeie vraag! Het ligt eraan welk Pathways pakket je gaat doen:
Deep Dive:  6-8 weken
Guidance:   6-8 weken
(De duur kan verschillen. Niet iedereen oriënteert even snel/makkelijk, vandaar dat we ook verschillende pakketten aanbieden.)

Coaching:   Gedurende de eerste vier weken krijg je dagelijkse begeleiding samen met je klasgenoten. 4-6 weken.

Ja, dus je kunt off screen de kat aaien!
 

Niets is verplicht. Het gaat om jouw carrière en je kunt zelf prima inschatten wat je belangrijk vindt en wat niet. Maar het kan ook geen kwaad om toch deel te nemen, ook al denk je van tevoren dat je er niets aan gaat vinden. Er zijn altijd nieuwe inzichten en elke module heeft ook betrekking op een ander aspect van IT, dus je zult altijd iets leren. Bovendien, je doet toch al mee met Pathways, dan kun je er net zo goed even helemaal induiken en je T-shape een stukje verbreden.

Absoluut! De kennis die je opdoet met Pathways, zijn geen duistere geheimen. Op het internet kun je het meeste vinden, wat je ook bij Pathways leert. Er zijn gratis cursussen programmeren te vinden op oa Youtube, die echt heel goed zijn. 

De opleiders die bij ons proeflessen en Q&A’s geven, kun je ook allemaal zelf benaderen, velen van hen hebben ook proeflessen online staan.

Wij hebben gemerkt dat sommige aspirant omscholers door de bomen het bos niet meer zien en niet weten waar te beginnen. Met Pathways hebben we de hele IT-arbeidsmarkt in een duidelijke structuur gegoten en we nemen je bij de hand. Op deze manier hoef jij je alleen te richten op het ontdekken welk IT-domein, welke IT-functies en welke opleiders het beste bij je passen.

Vergelijk het met je op een vakantie rond laten leiden door een gids. Je kunt zelfstandig op pad gaan en gaat je vakantiebestemming dan ook ontdekken. Als je je rond laat leiden door een ervaren gids, kan die je meenemen naar minder bekende prachtplekken en je de kortste routes tonen naar wat jij écht interessant vindt.

Ons doel is de tekorten op de IT-arbeidsmarkt oplossen en mensen helpen naar een fijne toekomst. Als jij zelfstandig je weg naar IT vindt, zijn we oprecht net zo blij voor je! En als je je graag door ons laat helpen, doen we dat met liefde en enthousiasme.

Op deze pagina kun je alles lezen over de verschillende manieren waarop je jouw Pathways kunt (laten) bekostigen.

Heb je nog vragen?

Mail Pathways

Onze Joca zit klaar om al je vragen te beantwoorden. Mail haar via

Online infosessie

Tijdens deze groepsvideocall kun je vragen stellen om te ontdekken of oriënteren naar IT ook iets voor jou is. We kunnen je ook helpen met de financiering. Meld je hier aan. Sessies zijn dinsdag om 17:00 en donderdag om 12:00.

App je vragen

Onze Joca zit er klaar voor om antwoord te geven op al je vragen. Let op: Je kunt niet bellen! Klik rechtsonder op het Whatsapp icoontje.

Nog niet overtuigd?

Probeer eerst de gratis IT-Guide waar je alle IT-domeinen en
IT-banen in 2 uur leert kennen.

10
€0
2
IT-DOMEINEN
GRATIS
UUR
10
IT-DOMEINEN
€0
GRATIS
2
UUR
Logo NRTO Keurmerk

Vind hier de gedragscode van NRTO die Pathways naleeft voor consumenten en bedrijven