Omscholen naar IT?
Wij helpen je oriënteren!

Pathways is een online leerplatform. Na je oriëntatie weet je of je IT leuk vindt, welke banen bij jouw talenten passen en hoe jij je wil omscholen.

Video afspelen

Vind je toekomst in IT

Omscholen is ingewikkeld, helemaal als je niet precies weet wat je opties zijn. En IT is heel breed met 181 uiteenlopende functies. Na afloop van Pathways weet je of je blij wordt van werken in IT en welke banen bij jouw talenten en ambitie passen. Ook weet je bij welke opleider je wil leren én hoe je opleiding zonder zorgen bekostigd kan worden. 

Waarom Pathways?

Ontwikkel een effectieve leermindset

Tijdens Pathways ontwikkel je een effectieve leermindset en krijg je de instrumenten voor succesvol leren. Je leert hoe een IT’er leert en krijgt een introductie in verschillende leerplatformen.

Ontdek welke programmeertaal bij je past

Ontdek belangrijke programmeertalen zoals HTML, CSS, JavaScript en Python. Maak je eerste webpagina, leer de verschillen kennen en ontdek of je aanleg hebt voor programmeren.

Aan de slag met IT-tools die IT'ers dagelijks gebruiken

Duik in de wereld van de IT-tools die elke dag worden gebruikt door professionals in het vakgebied. Maak kennis met populaire tools zoals Trello, Github, Figma en Slack.

Online en op eigen tempo

Ontdek de vrijheid van leren via ons online trainingsplatform. Verken op je eigen ritme en geniet van onbeperkte toegang, voor altijd. Jouw kennis, jouw tempo, jouw Pathways.

Vind de juiste IT-opleider

We hebben alle Nederlandse IT- opleiders met al hun opties en bijzonderheden in een tool gezet, zodat je eenvoudig kunt ontdekken welke opleider het beste bij jouw wensen past.

Maak je IT-loopbaanplan

Match je talenten en ambities met een IT-baan en bepaal jouw optimale carrièreswitch. Gebruik onze handige tools en templates en maak je persoonlijke omscholingsplan.

Meer dan 1017 deelnemers gingen je voor

"Het was heel gezellig en ik heb veel geleerd. Mijn nieuwsgierigheid is helemaal aangewakkerd.”

Techgrounds Learning Coach Bianca

“In de loop van deze loopbaantraining is mijn voorkeur alleen maar meer bevestigd. Maar ik zag ook deelnemers die pas tijdens Pathways een keuze maakten voor een bepaalde IT-richting, want je komt in aanraking met zoveel verschillende banen” 
– Bianca (35) Pathways Coaching

“Er is zoveel mogelijk in IT! Er is niets anders waarmee je in een maand tijd de hele IT-markt doorgaat. Met Pathways komen bijna alle mogelijkheden en domeinen aan bod.”
– Martine (37) Pathways Coaching

“Tijdens het oriëntatietraject van Pathways leer je over de verschillende facetten van IT, maar ook of deze branche bij jouw kennis en kunde past. Zo werd er goed gekeken naar mijn eigenschappen en vaardigheden.” – Lois (31) Pathways Coaching

“Tijdens het traject leer je over de verschillende facetten van IT, maar ook of deze branche bij jouw kennis en kunde past. Zo werd er goed gekeken naar mijn eigenschappen en vaardigheden.”
– Lois (31) Pathways Coaching

“Alle websites van IT-opleidingen gaan er vanuit dat je snapt waar ze het over hebben. Na vier uur Guide met alle links en filmpjes snap ik eindelijk ook waar ze over hebben. Over twee weken begin ik met Pathways om écht mee te maken welk domein bij me past.” – Hamza (45)

“Het niet hebben van een opleiding heeft mij altijd de indruk gegeven dat er in de IT voor mij weinig toekomst zou zijn. Pathways heeft mijn ideeën hierover compleet overhoop gehaald en mij gemotiveerd om een opleiding bij Techgrounds te achtervolgen!”
– Tim (37) Pathways Coaching

Een kleine investering voor een grote carrièreswitch.

diversiteit in IT

In trotse samenwerking met

Pathways is een onafhankelijk IT-oriëntatieprogramma. Al 4 jaar lang ontwikkelen we het programma in samenwerking met de Nederlandse IT-opleiders en tech bedrijven! 
Met webinars, Q&A’s en presentaties van:

Check of Pathways bij jou past

Pathways helpt je als je het moeilijk vindt om deze vragen te beantwoorden:
oranje cirkel met wit cijfer één

Welke IT-baan past het beste bij mij?

oranje cirkel met wit cijfer twee

Welke certificaten heb ik nodig?

oranje cirkel met wit cijfer drie

Welke technologie of programmeertaal past het beste bij mij?

oranje cirkel met wit cijfer vier

Welke IT-opleider moet ik kiezen?

oranje cirkel met wit cijfer vijf

Hoe omschrijf ik mijn loopbaanpad naar IT?

Techgrounds Academy alumnus Alfiyah met lichtblauwe hijab

Welke Pathways past bij jou?

Basics

Basis IT-oriëntatie content.
De fundering om jouw IT-carrière op te bouwen.
€350,- (incl. BTW)

€289,26 (excl. BTW)

Basics features:

Meest gekozen

Deep Dive

Uitgebreide inhoud, praktijklessen, Q&A’s en oriëntatietools.
€750,-  (incl. BTW)

€619,83 (excl. BTW)

Alles uit Basics, plus:

Heb je hulp nodig om het
juiste pakket voor jou te vinden?

Heb je hulp nodig om het juiste pakket voor jou te vinden?

Wat is het Pathways programma?

Het curriculum bestaat uit 6 leerblokken. Maak een reis door alle IT-domeinen, technologieën en programmeertalen. Ervaar wat bij je past door ermee aan de slag te gaan. Met behulp van de vele instrumenten, oefeningen en voorbeelden bouw je jouw loopbaanplan.

Pathways leerprincipes

Leer over computational thinking, leren te leren, prompt engineering & ChatGPT.

Carrièreplanning maken

Wij gaan je helpen bij het maken van jouw persoonlijke omscholings- en carrièreplan.

De 10 T-domeinen

Verdiep je in alle 10 IT-domeinen om erachter te komen welke het beste bij jou past.

IT fundamentals

Leer onder andere wat programmeertalen en besturingssystemen zijn.

Programming basics

Je gaat aan de hand van theorie én webinars kennismaken en oefenen met Python, JavaScript HTML en CSS.

Verdieping en bonus

Voor de echte IT-nerds is er bonusmateriaal in Web3, lean startups en meer.

Een kleine investering voor een grote carrièreswitch.

Frequently asked questions

Allereerst, wij sluiten absoluut niemand uit, iedereen is van harte welkom bij ons. Echter, het is belangrijk om te beseffen dat er helaas vrijwel geen IT-banen zijn voor mensen met een werk- en denkniveau van MBO2 of lager. Hierdoor draait het niet zozeer om de behaalde diploma’s, maar veel meer om je leercapaciteiten. Ter illustratie: de materie en het tempo tijdens Pathways is vrij gelijk aan het niveau van de meeste IT-opleidingen. Met andere woorden, we gaan best hard door. Toch blijkt, verrassend genoeg, het voor mensen met én zonder IT-ervaring goed te volgen. Als je vóór de derde dag besluit te stoppen omdat je het niet nuttig of te ingewikkeld vindt, dan is dat geen probleem: we brengen dan geen kosten in rekening.

Inderdaad, er is absoluut geen risico verbonden aan ons programma. Stel dat je vóór de derde dag besluit te stoppen omdat je het niet nuttig of te ingewikkeld vindt. Dan is dat geen enkel probleem: het is dan volledig gratis voor jou.

Direct zodra de betaling is afgerond!

Ja, dus je kunt off screen de kat aaien!
 

Niets is verplicht. Het gaat om jouw carrière en je kunt zelf prima inschatten wat je belangrijk vindt en wat niet. Maar het kan ook geen kwaad om toch deel te nemen, ook al denk je van tevoren dat je er niets aan gaat vinden. Er zijn altijd nieuwe inzichten en elke module heeft ook betrekking op een ander aspect van IT, dus je zult altijd iets leren. Bovendien, je doet toch al mee met Pathways, dan kun je er net zo goed even helemaal induiken en je T-shape een stukje verbreden.

Dat ligt aan het pakket dat je kiest.

Pathways Basics
, waarin je via zelfstudie alle belangrijkste IT-termen, beroepen en omscholingsmogelijkheden leert kennen, kun je al doen voor €350,-.

Met Pathways Deep Dive krijg je naast alles uit Basics o.a. aanvullende informatie, workshops door IT-opleiders, Q&A’s met opleiders, werkgevers en oud-omscholers en extra tools om zelf jouw optimale IT-beroep en -opleider te vinden. Deep Dive kost €750,- 

Pathways Guidance
kost €995,- en daarbij krijg je alles uit de twee voorgaande pakketten, plus persoonlijke begeleiding door een oriëntatie coach, die je helpt met alle opties en mogelijkheden.

Pathways Coaching is het meest complete pakket, waarin je al het voorgaande krijgt, plus dagelijks IT-lessen samen met een groep van mensen die zich net als jij willen laten omscholen. Zo bouw je je netwerk op terwijl je je oriënteert. Je kunt een erkende test doen om jouw werk- en denkniveau te bepalen en krijgt een uitgebreid coachingsgesprek om jouw persoonlijke opties te bespreken en jouw omscholingsplan samen te bepalen. Dit complete cachingpakket kost €1250,-

Heb je nog vragen?

Mail Pathways

Onze Joca zit klaar om al je vragen te beantwoorden. Mail haar via

Online infosessie

Tijdens deze groepsvideocall kun je vragen stellen om te ontdekken of oriënteren naar IT ook iets voor jou is. We kunnen je ook helpen met de financiering. Meld je hier aan. Sessies zijn dinsdag om 17:00 en donderdag om 12:00.

Inloopspreekuur

Kom gezellig langs bij een van onze inloopspreekuren. Onze adviseurs beantwoorden je vragen en helpen je met alle mogelijkheden! Klik hier voor het schema.

Nog niet overtuigd?

Probeer eerst de gratis IT-Guide waar je alle IT-domeinen en
IT-banen in 2 uur leert kennen.

10
€0
2
IT-DOMEINEN
GRATIS
UUR
10
IT-DOMEINEN
€0
GRATIS
2
UUR
Logo NRTO Keurmerk

Vind hier de gedragscode van NRTO die Pathways naleeft voor consumenten en bedrijven