Van Horeca Medewerker naar Salesforce Engineer

14 februari 2023

Nez (32) heeft na een carrière van 15 jaar in de horeca de Salesforce opleiding van Techgrounds Academy afgerond. Ze werkt bij 2ManyDigits, maar heeft nog geen afscheid genomen van Techgrounds: 

Wanneer ik mijn omgeving vertel dat ik in de IT werk, verrast dat veel mensen. Van de horeca opeens in de IT is natuurlijk een hele stap! Door de reacties die ik hierop krijg, valt mij op, dat er veel vooroordelen zijn over werken in IT. Men denkt al gauw aan coderen/programmeren of dat je veel verstand moet hebben van computers. Er zijn zoveel verschillende manieren om te werken in de IT, dat hoeft echt niet alleen maar coderen/programmeren te zijn. 

Techgrounds is een uitstekende kans om je leven binnen een half jaar positief te veranderen. Het is gratis, je krijgt goede begeleiding en baangarantie. Alle ruimte dus om tijdens de opleiding te focussen op het leren. Veel mensen in mijn omgeving, waarvan ik weet, dat die op zoek zijn naar wat anders in hun carrière, verwijs ik door naar Techgrounds. Het is eigenlijk een soort Home-Base geworden voor mij. Nu er nog meer opleidingen beschikbaar zijn, weet ik zeker dat er voor iedereen wel iets is wat hun aanspreekt!

Ik kom natuurlijk nog maar net kijken in de IT wereld, maar ik leg mensen graag uit wat IT is/kan zijn en dat iedereen iets kan doen in IT. Na een carrière van 15 jaar in de horeca, weet ik wel zeker dat er meer mensen zijn die ook de IT in kunnen!

Ik help Techgrounds mee, waar dat kan. Naast foto’s en video interviews, was ik met Techgrounds op het Kwaku Festival, waar wij met een aantal alumni meegeholpen hebben. Dit deden wij door mensen aan te spreken, flyeren en  vragen te beantwoorden die de festivalgasten hadden over omscholen naar IT hadden. Daarnaast sta ik altijd beschikbaar om vragen van huidige studenten te beantwoorden. Ik ga graag naar Salesforce gerelateerde events om bedrijven uit te leggen hoe ik in de IT ben gekomen, dankzij Techgrounds!”

Als je omscholing overweegt is het volkomen logisch dat het eng is en onzeker voelen hoort erbij. Uiteindelijk leer jij skills waar je een leven lang wat aan hebt!

Stap voor stap dan kom je er wel 🙂

Groetjes,

Nez

Inspirerend? Lees nog meer verhalen van omscholers! Bianca hield haar werk al wiskundedocent niet meer vol door rugklachten, schoolde zich om en werd learning coach. Mojalefa was net 20 en Eef was 59 toen ze zich omschoolden. Dat omscholen geschikt is voor jonger én ouder, lees je hier. Bekijk ook onze andere blogposts voor meer inzichten in de wereld van IT-heropleidingen, of abonneer je op onze nieuwsbrief via deze link.

Bedankt voor het lezen! Vergeet ons niet te volgen op InstagramLinkedIn en Facebook als je de inhoud van deze post leuk vond! 

Key takeaways

  • Nez, een voormalig horecamedewerker met 15 jaar ervaring, heeft succesvol de overstap gemaakt naar IT door de Salesforce opleiding van Techgrounds Academy te voltooien.
  • Haar ervaring benadrukt dat werken in IT niet beperkt is tot coderen/programmeren; er zijn diverse rollen en mogelijkheden binnen de sector.
  • Nez benadrukt de voordelen van Techgrounds, zoals gratis opleiding, goede begeleiding, en baangarantie, wat haar heeft geholpen om haar carrière positief te veranderen.
  • Nez geeft aan dat omscholing naar IT initieel eng en onzeker kan aanvoelen, maar uiteindelijk leidt tot waardevolle vaardigheden voor een lange termijn carrière.

Meer
Artikelen