Op zoek naar nieuw IT-talent voor jouw organisatie?

TechGrounds leidt verborgen talent op tot IT-professional, met een focus op vrouwen en (culturele) diversiteit. Hiermee lossen we de mismatch op de IT-arbeidsmarkt op en brengen we meer diversiteit in de IT-teams van Nederland.

Giordano - IT-specialist bij Post NL
Vanity — Junior IT-specialist bij Randstad

Waarom TechGrounds?


Er is een groot tekort aan IT’ers en de komende jaren zal de vraag in de markt alleen maar toenemen. Tegelijkertijd is er een gebrek aan diversiteit in de Nederlandse IT-teams. Vrouwen, diverse culturele achtergronden en verschillende leeftijden zijn ondervertegenwoordigd.

Daarom leidt TechGrounds verborgen IT-talent op, met een focus op diversiteit, om een nieuwe doelgroep te activeren naar IT en zo organisaties te ondersteunen in de groei van hun IT-teams.
 

zo maken we tech van iedereen!

TechGrounders werken bij

Onze opleidingen

Web Development

Een opleiding tot web developer. Deelnemers leren de basis van programmeren met o.a. HTML, CSS en Javascript en verdiepen zich daarna als front- of backend developer.
 • Duur: 6 maanden
 • Richtingen: frontend (javascript) en backend (java)
 • Locatie: digitaal, Nederland-breed
6 maanden

Meer info                                               Schrijf je in

Agile Tester

Een opleiding tot Agile tester, voor de richtingen van functioneel en automatische tester. Meer informatie over de inhoud van de opleiding volgt komende weken.
 • Duur: 3 maanden
 • Richtingen: tester (functioneel & automated) en ethical hacker
 • Locatie: digitaal, Nederland-breed
3 maanden

Cloud Engineer

Een opleiding tot Cloud Engineer. Deelnemers leren de basis van Cloud, Python, Security en Linux. En verdiepen zich daarna als Cloud Engineer of Jr Data Engineer.
 • Duur: 6 maanden
 • Richtingen: AWS of Azure
 • Locatie: digitaal, Nederland-breed
4 maanden

Meer info                                               Schrijf je in

Salesforce

Een opleiding tot Salesforce specialist. Deelnemers leren de basis van CRM, user management en het Salesforce ecosystem. Na het behalen van het 1ste certificaat verdiepen zij zich als Salesforce administrator, consultant of developer.
 • Duur: 5 maanden
 • Richtingen: administrator, consultant of developer
 • Locatie: digitaal, Nederland-breed
5 maanden

Meer info                                               Schrijf je in

TechSupport

Een opleiding tot TechSupport specialist. Deelnemers leren de basis van de IT, networking, security en behalen hun eerste Microsoft365 certificaat. Daarnaast is er speciale aandacht voor het ontwikkelen van klantcontact vaardigheden.
 • Duur: 1 maand
 • Richtingen: Microsoft365
 • Locatie: digitaal, Nederland-breed
1 maand

Meer info                                               Schrijf je in

Hoe onze deelnemers zich onderscheiden

IT-skills

De opleidingen bestaan uit een stevig IT-curriculum, gemaakt in samenwerking met technologie partners zoals AWS, Microsoft, Azure & MediaMonks. Deelnemers bouwen een portfolio op en/ of halen meerdere certificaten.

Career skills

De deelnemers worden opgeleid met de juiste career skills voor de goede communicatie, presentatie en consultancy vaardigheden.

Leervermogen

Door ons peer learning model ontwikkelen deelnemers een leervermogen voor de rest van hun leven. Zo kunnen ze snel upskillen en zelfstandig nieuwe onderwerpen eigen maken tijdens het werk.

Diversiteit

De groepen hebben 50% vrouwen en een focus op leeftijds- en culturele diversiteit. Zo brengen deelnemers een nieuw perspectief mee naar de IT-teams.

Techgrounds in het nieuws

12-12-2019

Gratis ict-opleiding voor talenten in kwetsbare wijken

Mensen uit kwetsbare wijken binnen een paar maanden aan een baan als programmeur helpen, zonder vooropleiding. Dat is het idee achter TechGrounds, een gratis tech-opleidingsprogramma. 

20-02-2020

In drie maanden vanWW naar IT

In AmsterdamNieuw-West heeft een bont
gezelschap een onorthodox IT-opleidingscentrum
neergezet.Het doel?Werkgevers laten zien dat er
in ‘slechte’ wijken zat IT-talent rondloopt.

19-03-2020

Van werkloos naar IT'er in drie maanden

Een onorthodoxe, gratis IT-opleiding in achterstandswijken stoomt werklozen in drie maanden klaar voor een baan. Techbedrijven worden meteen diverser. ‘We hebben een team van jongens die al sinds ze kunnen lopen achter een computer zitten.’

14-10-2019

CIO aan het woord: Carsten Klomp

Carsten Klomp, CIO van de HEMA, staat net als zijn werkgever voor grote uitdagingen met zijn IT-afdeling. De internationale ambities van het bedrijf zijn ongeveer net zo groot als de ambities van zijn CIO.

Partnerships

Vanaf de start van TechGrounds hebben velen partners zich ingezet om samen met ons verborgen IT-talent te activeren uit ondervertegenwoordigde doelgroepen.

“JPMorgan Chase zet zich in om jonge mensen voor te bereiden op de banen van vandaag en morgen en we zijn verheugd om TechGrounds te ondersteunen om meer jonge mensen in de regio Amsterdam te helpen vaardigheden op te bouwen en toegang te krijgen tot IT-carrières."
Cassander Verwey, Senior Country Officer, J.P. Morgan Nederland
Met de filantropische steun van JPMorgan Chase, zal TechGrounds zijn opleidingsprogramma's uitbreiden naar meer locaties in de regio Amsterdam en 150 jongeren ondersteunen bij het volgen van een van de TechGrounds IT-opleidingsprogramma's om toegang te krijgen tot een IT-baan. Dit programma maakt deel uit van JPMorgan Chase's commitment van $ 350 miljoen om individuen voor te bereiden op de toekomst van werk, inclusief het helpen van jongeren in Nederland om de vaardigheden en expertise te verwerven die nodig zijn om toegang te krijgen tot hoogwaardige loopbaantrajecten

Andere partners zijn:

 

Ook bijdrage aan onze missie?

VEELGESTELDE VRAGEN

Een diploma is niet vereist, maar voor de webdevelopment, cloud, QA & Salesforce opleiding hebben alle deelnemers een HBO werk- en denkniveau. Dat garanderen we via een capaciteiten test die in de selectie wordt gedaan.

De gemiddelde leeftijd is 30-35, met mensen van alle sectoren en achtergronden. Zo hebben wij oud-stewardessen opgeleid tot Cloud engineer, oud taxichauffeurs tot Salesforce consultant en mensen die erg lang in de uitkering zaten opgeleid tot frontend developer.

De deelnemers worden geselecteerd op HBO werk- en denkniveau, motivatie, beschikbaarheid om een omscholingstraject te starten en IT-leervermogen. Deelnemers volgen een fulltime selectie week zodat deze selectie gemaakt kan worden.

De deelnemers zijn in staat om zelfstandig in een IT-team aan de slag te gaan. Bij de opleidingen zijn alle richtingen te vinden waarin deelnemers worden opgeleid.

Werkgevers kunnen meedoen op een no-cure no-pay basis. Als er geen match is met een deelnemer, dan hopen we in de volgende cohort wel weer een match voor jullie te kunnen vinden.

Door het intensieve selectietraject proberen we dit te voorkomen, maar uiteraard kan het soms voorkomen dat iemand uitvalt. Gebeurt dit in de eerste 4 weken, dan dekt TechGrounds de volledige kosten. Gebeurt dit op een later moment tijdens de opleiding dan wordt alleen de eerste helft van de kosten in rekening gebracht bij de werkgever.

Voor een deelnemer is een opleidingstraject geheel kosteloos. Voor de werkgever zijn de kosten €6500 excl. BTW. Voor werving, selectie, opleiding en begeleiding. Het is mogelijk een deelnemer te detacheren via onze partner Randstad om zo de kosten te verdisconteren.

Er zijn altijd een paar deelnemer die met een ‘wildcard’ de opleiding gestart. Waarbij nog geen match was met een werkgever, maar waar wij het vertrouwen in hebben dat ze top IT-ers gaan worden. We stellen jullie graag aan hun voor. Zij zijn vaak op korte(re) termijn beschikbaar.

TechGrounds heeft een aantal bijzondere kenmerken:  

 • Nergens is er zo’n aandacht voor diversiteit, met daarin 50% vrouwen per cohort en een focus op culturele diversiteit.
 • De opleidingstracks zijn samen met technologie partners vormgeven, zoals: Salesforce, Linkedin, TomTom, Booking, AWS, Media Monks en vele andere tech partijen 
 • Het Soft Skills programma is uniek, in aanpak en inhoud. 
 • Voor de deelnemers is het programma kosteloos, en een vooropleiding is niet nodig. Daarmee halen we alle barrières weg
 • Wij werken met deelnemers die 100% motivatie hebben en affiniteit/aanleg voor IT hebben 
 • De opleidingen vinden plaats middenin de wijken, zoals Amsterdam NieuwWest, Amsterdam Zuid-Oost, Zaanstad Poelenburg en Rotterdam Zuid.

Wat is Salesforce eigenlijk?

Salesforce is het nummer 1 platform voor customer relationship management (CRM) van de wereld. Het is een service as a software (SaaS) – wat betekent dat het een cloud-computing-, softwaredistributie model gebruikt dat applicaties host en deze online beschikbaar maakt. Salesforce is één grote database met veel verschillende lagen. Het optimaliseert elk bedrijfsproces waarbij klantinteractie plaatsvindt, zoals marketing, sales, commerce en klantenservice en nog veel meer.

Meer weten? Lees het volledige artikel via deze link.