Onze afgestudeerde IT professionals zijn klaar voor een vaste baan!

TechGrounds leidt deelnemers op met een focus op vrouwen (50%) en culturele diversiteit. Zo voeg je professionaliteit én diversiteit toe aan je IT-team

Giordano - IT-specialist bij Post NL
Vanity — Junior IT-specialist bij Randstad

Waarom TechGrounds?


Er is een groot tekort aan IT’ers en de komende jaren zal de vraag in de markt alleen maar toenemen. Tegelijkertijd is er een gebrek aan diversiteit. Vrouwen en diverse culturele achtergronden zijn ondervertegenwoordigd in IT-teams.

Daarom is TechGrounds —samen met vele partners— begonnen met het opleiden van verborgen talent, middenin de wijken. Voor instapbanen in IT-teams van zowel startups, MKB bedrijven, corporates en publieke organisaties. 

zo maken we tech van iedereen!

TechGrounders werken bij o.a.

Onze opleidingen

Web Development

Een opleiding tot web developer. Deelnemers leren de basis van programmeren met o.a. HTML, CSS en Javascript en verdiepen zich daarna als front- of backend developer.
6 maanden

Cloud Engineer

Een opleiding tot Cloud Engineer. Deelnemers leren de basis van Cloud, Python, Security en Linux. En verdiepen zich daarna als Cloud Engineer of Jr Data Engineer.
4 maanden

Applicatiebeheer

Een opleiding tot Salesforce administrator. Deelnemers leren de basis van CRM, user management en Salesforce ecosystem. En verdiepen zich daarna als Salesforce consultant of applicatiebeheerder.
4 maanden

Meedoen als partner?

Er zijn drie manieren waarop organisaties en IT-teams kunnen meedoen:

Onze deelnemers zijn gecertificeerd en klaar voor de arbeidsmarkt. Neem ze aan via een detavast contract of neem ze direct in dienst na betaling van een placement fee. We hebben talent van alle leeftijden en opleidingsniveaus.

Via een workshops tijdens de opleiding kan een werkgever worden voorgesteld aan deelnemers en vice versa. Daarna worden digital hiring events georganiseerd voor vrijblijvende kennismakingen met deelnemers.

Met de expertise en netwerk van organisaties (en hun professionals) ontwikkelen we TechGrounds en onze studenten.
Een in-kind bijdrage kan op verschillende manieren:

1. Workshops & expert-sessies.
Geef workshops aan de deelnemers over verschillende IT en soft-skills onderwerpen.

2. Coach deelnemers als career buddy:
Word mentor van onze deelnemers tijdens de eerste fase van hun carrière.

3. Bedrijfsbezoeken.
Stel je bedrijf open en laat onze deelnemers zien welke IT-banen er zijn en wat er verwacht wordt van IT-professionals.

We hebben bijzondere samenwerkingen lopen met diverse partners. Zoals het exclusieve AWS re/Start programma waarmee we AWS Cloud operators opleiden. Of met MediaMonks brengen we tech events in de wijken, om zo meer vrouwen en mensen met diverse culturele achtergronden onderdeel te maken van het tech ecosysteem. Daarnaast ondersteunt het SIDN fonds TechGrounds in het verder ontwikkelen en schaalbaar maken van het soft-skills programma. En met het exclusieve Salesforce programma leiden we applicatiebeheer en Salesforce IT-talent op.

Zoals Rowenda, inmiddels werkzaam als IT-professional bij Randstad.

Hoe onze deelnemers zich onderscheiden

IT Professionals

Het IT-curriculum is stevig en we werken samen met de grote tech-leveranciers, zoals oa. met AWS, Salesforce & Linkedin.

Leervermogen

Onze studenten leren te leren. Ze zijn onderdeel van een community, die met en van elkaar leert.

Soft-skills

Een belangrijk onderdeel tijdens de opleiding zijn de soft-skills.

Diversiteit

Onze cohorten bestaan voor 50% uit vrouwen en hebben een focus op culturele diversiteit.

TechGrounds in het nieuws

Partnerships

We werken samen met onze partners om tech van iedereen te maken. Deze zomer is TechGrounds een samenwerking met Randstad begonnen om dit nog beter bij werkgevers aan te kunnen bieden.

Deelnemers kunnen na afronding van hun opleiding nu ook via een detavast contract geplaatst worden bij werkgevers. Daarna kunnen werkgevers het IT-talent zonder extra kosten in dienst nemen. Ook hebben TechGrounds en Randstad de handen ineen geslagen om de deelnemers klaar te stomen voor de arbeidsmarkt via workshops, coaching en upskilling.
"Als je inzoomt op generieke soft-skills, kun je de mensen ook op die soft skills en vaardigheden bijscholen." Dominique Hermans, Managing Director Randstad NL.

Zie hieronder welke bedrijven nog meer partner zijn van TechGrounds en/ of deelnemers in dienst hebben genomen.

VEELGESTELDE VRAGEN

TechGrounds is eind 2019 begonnen als programmeer-school in Amsterdam Nieuw-West, met als doel een oplossing te zijn voor de tekorten in IT-talent en het realiseren van diversiteit in IT teams. 

Inmiddels zijn er ook locaties in Zaanstad, Amsterdam Zuid-Oost en Rotterdam.

De kandidaten zijn geschikt voor instapbanen in IT (teams). Denk aan banen zoals:

 • Ondersteunende (“tech support”) IT rollen: Helpdesk medewerker, Klantenservice medewerker, Cloud Operator, of Salesforce applicatie beheerder.
 • Jr. Ontwikkelaars en engineers: Junior DevOps engineer, frontend developer, backend developer, WordPress developer, Jr. Fullstack developer, Junior Linux Engineer
 • Administrator rollen: Salesforce administrator, AWS Cloud administrator,

Overige IT project rollen: Tester, Data cleaner, Jr. Data Engineer, Scrum master, Cloud Solution Architect

 • Deelnemers hebben alle mogelijke opleidingsniveaus die variëren van MBO4 tot HBO en WO (master).
 • Alle opleidingstracks en de bijbehorende certificaten veronderstellen HBO+ niveau. 
 • De content en opdrachten van de opleiding is in het engels.

Zo leggen we de kiem voor een leven lang leren, en met & van elkaar leren.

 1. AWS Cloud (multi Cloud): De deelnemers behalen 2 certificaten: a/ AWS Cloud Practitioner, b/ AWS certified Developer. IT kennis wordt opgedaan in technologieën zoals: Linux, Python, Docker, Kubernetes, Networking, Databases, Security, Cloud Economics, CI/CD. 
 2. Web Development: IT kennis wordt opgedaan in technologieën zoals: HTML, CSS, Javascript, Frameworks (Angular, React), Python, GIT, Bootstrap, WordPress plugins en NodeJS. 
 3. Salesforce Applicatiebeheer: De deelnemers behalen 2 certificaten: a/ Salesforce Administrator, b/ Salesforce Consultant. IT kennis wordt opgedaan in technologieën zoals: workflow management, Databases, User Management, Sales Cloud Analytics, Integration & Data management, CRM use cases.

De opleidingstracks duren 4 maanden (voor AWS Cloud en Salesforce applicatiebeheer) en 6 maanden voor Web Development. Daarna volgt een soft landing periode waarin deelnemers, die aan het werk zijn, worden gecoacht door experts, upskills workshops krijgen, toegang hebben tot een alumni netwerk en tech events.

Ja, een groot deel van de opleiding is er aandacht voor soft skills. 

 • Aan de basis van de Soft Skills staat het: Leren te Leren & Peer Learning. Daardoor is de leercapaciteit en oplossend vermogen van de deelnemers erg hoog. 
 • Het Soft skills programma heeft de modules:
  1/ team work,
  2/ presentatie,
  3/ employability,
  4/ self-management,
  5/ communicatie 
 • De deelnemers worden begeleid door IT Learning Coaches.
 • Een onderdeel van de soft skills is het kunnen omgaan met (project) tools zoals: Slack, Jira, Trello, Github, Atlassian, OKRs

TechGrounds heeft een aantal bijzondere kenmerken:  

 • Nergens is er zo’n aandacht voor diversiteit, met daarin 50% vrouwen per cohort en een focus op culturele diversiteit.
 • De opleidingstracks zijn samen met technologie partners vormgeven, zoals: Salesforce, Linkedin, TomTom, Booking, AWS, Media Monks en vele andere tech partijen 
 • Het Soft Skills programma is uniek, in aanpak en inhoud. 
 • Voor de deelnemers is het programma kosteloos, en een vooropleiding is niet nodig. Daarmee halen we alle barrières weg
 • Wij werken met deelnemers die 100% motivatie hebben en affiniteit/aanleg voor IT hebben 
 • De opleidingen vinden plaats middenin de wijken, zoals Amsterdam NieuwWest, Amsterdam Zuid-Oost, Zaanstad Poelenburg en Rotterdam Zuid.

Zeker, vele voorbeelden van plaatsingen op alle denk- en werkniveaus en deelnemers van alle leeftijden. Dit zijn 5 voorbeelden die uitleggen wat TechGrounds doet.

 1. Guilermo, 29 jaar. Hij was 15 oktober 2019 begonnen in de ‘AWS Cloud’ opleiding, omdat hij daarvoor 8 maanden werkloos was. Nu werkt hij bij HEMA in de IT afdeling om een externe binnen 6 maanden te vervangen.

 2. Renee, 59 jaar. Voorheen ZZP’er met een brede set aan projectmanagement skills, alleen in een branche waar steeds minder opdrachten kwamen. Hierdoor had hij niet meer genoeg werk en besloot hij zich om te scholen in een richting met meer potentie. Na 3 maanden in opleiding werkt hij nu bij PostNL en wil hij binnen 2 jaar een project management rol in Cloud afdeling hebben.

 3. Rowenda, 26 jaar. Is 5 jaar lang ground stewardess geweest bij Schiphol, maar zag geen potentie en mogelijke carrière groei meer in haar baan. Ze besloot te stoppen en zich om te scholen in een richting waar zij meer interesse en uitdaging in vond. Na de opleiding bij TechGrounds ging ze werken bij Randstad, in het IT team. Daar heeft ze eerst een Cloud Cost Optimization project gedaan en binnenkort wordt ze scrum master.

 4. Sam, 28 jaar. Besloot een carrière switch te maken van docent naar IT en kwam zo bij TechGrounds terecht. Na het afronden van de ‘AWS Cloud’ opleiding werd hij via Randstad gematcht aan ABN-AMRO. Hier gaat hij aan de slag al Junior Data Engineer, om zich bezig te houden met data integratie, data transformatie en informatie generatie. Hoe blijven belangrijke datastromen lopen en welke visie is er nodig op cloud migratietrajecten?

 5. Simay, 21 jaar. Was een deelnemer van de 3-maanden ‘Salesforce Applicatiebeheer’ opleiding en is nu werkzaam als IT medewerker bij de maatschappelijke startup Boeren voor Buren. Daar is ze verantwoordelijk voor de website (WordPress) en achterliggende webshop en maakt ze de workflows voor het voorbereiden op een CRM implementatie. 

Deelnemers hebben al werk gevonden bij organisaties zoals: ABN AMRO Bank, PostNL, HEMA, KPN, Gemeente Amsterdam.

Wat is Salesforce eigenlijk?

Salesforce is het nummer 1 platform voor customer relationship management (CRM) van de wereld. Het is een service as a software (SaaS) – wat betekent dat het een cloud-computing-, softwaredistributie model gebruikt dat applicaties host en deze online beschikbaar maakt. Salesforce is één grote database met veel verschillende lagen. Het optimaliseert elk bedrijfsproces waarbij klantinteractie plaatsvindt, zoals marketing, sales, commerce en klantenservice en nog veel meer.

Meer weten? Lees het volledige artikel via deze link.