Op zoek naar IT-talent?

Techgrounds schoolt om en leidt op tot IT-professionals.

Waarom werkgevers kiezen voor Techgrounds

Scouten verborgen IT-talent

Onze groepen bestaan voor 50% uit vrouwen met een focus op leeftijds- en culturele diversiteit. Zo brengen deelnemers een nieuw perspectief mee naar de IT-teams. We weten veel omscholers te bereiken die IT nooit eerder hebben overwogen en relevante softskills meenemen uit hun loopbaan.

Samenwerking met tech-partners

De opleidingen bestaan uit een stevig IT-curriculum, gemaakt in samenwerking met technologiepartners zoals AWS, Salesforce, Linkedin, Meta en Mediamonks. Deelnemers bouwen een portfolio op en/of halen meerdere certificaten.

Opleidingsprincipes

Het curriculum is volledig project-georiënteerd. Daarnaast is er een focus op soft skills en peer-learning. Lees hier meer over onze onderwijsprincipes.

Techgrounders werken voor

“Dankzij Techgrounds krijgt ons personeelsbestand een betere man-vrouw balans.”

– Amanda van den Bergh (HR manager bij Sentia)

“Bij Squerist staat de mens op 1. We delen passie voor IT, geloven in talent en kijken verder dan alleen een diploma of ervaring. Met onze diversiteit aan collega’s, van wie er inmiddels meer dan tien afkomstig zijn van Techgrounds, kunnen wij veel meer waarde bieden aan klanten dan alleen IT-kennis.”
– Annika van Putten (Business Unit Manager bij Squerist)

“ROC TOP werkt samen met Techgrounds in de werving van nieuwe medewerkers voor de servicedesk. Hierbij hebben we een interactieve speeddate sessie georganiseerd. Behalve dat zowel de collega’s als de kandidaten van Techgrounds veel plezier hebben gehad tijdens de speeddates, heeft dit ook nog eens geleid tot drie gemotiveerde nieuwe collega’s die vol enthousiasme een frisse start hebben gemaakt.”
– Sabine Egberts (P&O adviseur bij ROC TOP)

“Ik vind Techgrounds echt een prachtig programma. Het staat gewoon als een huis en het is zoveel meer dan alleen maar een Salesforce traininkje. Techgrounds bereid je echt voor op een ander beroep. Die assesment om aan de opleiding te mogen beginnen is echt heel pittig, met als bijkomend voordeel dat ze iedere keer een hyper gemotiveerde groep hebben. Als je kijkt hoe de groep met elkaar omgaat! Dat zijn friends for life, echt super gaaf.
– Jeroen Petit (Country Leader Fluido BeNeLux & France)

“Hoeveel mensen hebben om de één of andere reden nooit hun school of studie afgemaakt? Het is toch doodzonde voor de sector als we geen gebruik maken van al die talenten. Waarom zou je twijfelen? Zeker voor de grote bedrijven, niet nadenken, gewoon doen.”
– Richard Nieuwenhuis (COO bij Media.Monks)

“De bewuste keuze van de omscholers én de opleiding door Techgrounds, geeft ons toegang tot een enthousiaste, nieuwe poule van potentiële collega’s. Techgrounds draagt hiermee bij aan het realiseren van onze groeiambitie én in de verwezenlijking van onze missie om de wereld een beetje beter te maken.”
– Michel Sol (Operations Manager bij CISIS Implementatiemanagement) 

De opleidingen van Techgrounds

Cloud Engineer

Deelnemers leren de basis van Cloud, Python, Security en Linux. Ze specialiseren zich vervolgens tot Cloud Engineer of junior Data Engineer.

TechSupport

Deelnemers leren de basis van IT, networking en security. Ze halen hun eerste Microsoft 365 certificaat en ontwikkelen vaardigheden voor een optimale klantbeleving.

Salesforce CRM Specialist

Deelnemers leren de basis van CRM, user management en het Salesforce ecosysteem. Na het behalen van het eerste certificaat specialiseren zij zich tot Salesforce consultant of developer.

Techgrounds kijkt anders naar talent

“Ik hou van Techgrounds omdat we verborgen talenten ontdekken en ondersteunen op hun IT-reis. Ongeacht je achtergrond of ervaring, als jij de passie en het doorzettingsvermogen hebt, ben je welkom bij Techgrounds. Wij zijn je duikplank naar IT. Je moet wel zelf de ladder beklimmen en springen.”

— Viktor Bos, Managing Director Techgrounds

Weten hoe we kunnen samenwerken?

Neem contact op met Bart!

Bart van Zijl

Talent Manager

Techgrounds Magazine

Techgrounds Magazine is een inspirerend en praktisch tijdschrift met tips en inzichten over (omscholing naar) IT. We hebben het gevuld met ervaringsverhalen van oud-omscholers, loopbaanprofessionals, werkgevers en learning coaches. Ben je of ken je iemand die omscholing overweegt? Bestel dan hier de eerste editie van Techgrounds Magazine:

Techgrounds Magazine bestellen
Techgrounds Magazine bestellen